Som i Norge vil politiet kartlegge hendelsesforløpet, og komme med en utredning, men det svenske organet som etterforsker hendelser i politiet, CU, vil ikke etterforske hendelsen.

— Vi har ikke fått noen opplysninger som indikerer at denne saken vil bli etterforsket av politiets interne organ, nei, sier operasjonsleder Diana Sundin i Västerortspolitiet i Stockholm.

Hun understreker at politiet verken avfyrte skudd, eller opptrådte truende eller pågående overfor Bach. Hun kan likevel ikke utlukke at det vil komme en gransking.

Tips

Politiet i Sverige hadde fått et tips om at den bedragerisiktede Bach var på Ekerö, 4 mil utenfor den svenske hovedstaden, og sendte ut en sivil bil med to konstabler klokken 12.40.

— De to gjenkjente ham da han var på vei inn i bilen sin, en svart Saab 95, og kjørte etter ham i 50-100 meter. Så stoppet bilen hans, og da de gikk fram til den, fant de ham død, sier operasjonsleder Henrik Göransson i Västerortspolitiet til NTB.

— Det var ikke snakk om noen jakt. De rakk bare å følge etter ham et kort stykke, sier Göransson.

Økokrim hevder imidlertid noe annet enn politiet i Sverige. De skrev i en pressemelding mandag at Bachs bil ble avskåret av politiet før han stoppet.

- Slik fungerer det

Bach var forfulgt av kreditorer, og fryktet for sitt liv. Sundin i politiet avviser at det var betenkelig å følge etter ham i sivil bil, selv når han var så nervøs.

— Når en person er etterlyst, er det slik det fungerer. Vi vet ikke om han var klar over at politiet fulgte etter ham, men det antar vi vil komme fram i utredningen fra politiet, sier hun.

Ettersom etterlysningen kom fra norsk politi, vil ikke det svenske politiet gjøre noe mer med saken utover den rutinemessige granskningen.

<b>FJERNET BILEN:</b> Etter at teknikere fra politiet hadde undersøkt bilen Bach ble funnet i ble den fjernet fra stedet.<br/> FOTO: MAJA SUSLIN/SCANPIX