Politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt bekrefter henleggelsen onsdag formiddag.

Kvinnen som står bak anmeldelsen, sier hun er skuffet.

— Men jeg har reist meg og sagt ifra, det er det viktigste. Henleggelsen knekker ikke meg, sier kvinnen til Aftenposten.no.

Foreldet

Den kvinnelige politikeren anmeldte nylig den mannlige stortingsrepresentanten for en voldtekt i 2008 og to tilfeller av seksuell trakassering i 2009.

Ett av forholdene skal gjelde hendelser under Frps valgkampsamling på Farsund Fjordhotell i mai 2009. Under et nachspiel skal mannen ha lagt seg over henne flere ganger, befølt henne og gitt klart uttrykk for at han ville ha sex der og da.

— eg reagerte svært sterkt på hendelsen. Hun dyttet ham tydelig vekk og sa flere ganger nei, nei – dette ville hun ikke, har partikollegaen Peter Emil Svendsen forklart til Aftenposten.no.

Han sier at alle som satt i rommet registrerte det som skjedde, og at stemningen ble trykket.

- Ikke straffbart

Episodene som gjelder trakassering, er foreldet, sier politiet. Slike saker har en strafferamme på ett år og en foreldesesfrist på to år. Hendelsene i Farsund mail 2009 ble altså foreldet i mai 2011.

Voldtekssaken fra 2009 er henlagt.

- Slik hendelsen er beskrevet fra fornærmede, er ikke dette voldtekt i strafferettslig forstand, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til fvn.no.

— Men det betyr ikke at fornærmede ikke kan opplevd dette som et overgrep, legger hun til.

- Burde fortalt meg om foreldelsesfristen

Den kvinnelige politikeren var på vei til politiet da Aftenposten.no snakket med henne onsdag formiddag.

— Jeg har såvidt hørt at det er kommet en avgjørelse fra politiet og er på vei til dem nå for å få ut papirene, sier kvinnen.

Hun forteller at hun var i kontakt med politiet også for halvannet år siden. Hun la da frem sine anklager og ba om politiets vurdering.

— De sa til meg at de eventuelt kunne gå videre med hendelsene på nachspielet i Farsund. Men voldtektssaken trodde de det ville bli vanskelig å føre frem til tiltale. Derfor overrasker det meg ikke at voldtektssaken er henlagt, sier kvinnen.

Hun er mer forundret over at sakene om sextrakassering er foreldet.

— Politiet burde ha opplyst meg om foreldelsesfristen da jeg drøftet sakene med dem for halvannet år siden, sier hun. Derfor kommer hun til å påklage politiets avgjørelse om å avvise anmeldelsen.

Vurderer å slutte i Frp

Kvinnen er innvalgt i et kommunestyre på Sørlandet - en post hun ikke kan trekke seg fra. Nå vurderer hun om hun skal melde seg ut av Frp og fortsette som uavhengig representant.

- I avisene ser jeg at folk i det lokale partilaget har gått ut og støttet mannen jeg har anmeldt. Når de så tydelig tar parti for ham, blir det svært vanskelig å samarbeide fremover, sier kvinnen.

— Jeg legger også merke til at to i Frp-gruppen har slettet meg som venn på Facebook, legger hun til.

Om hun skal fortsette i partiet, må det komme et initiativ fra den lokale ledelsen og holdninger endres, mener hun.

- Er du enig med dem som sier at Frp-kulturen er spesiell og kritikkverdig på dette området?

— Ikke alle rammes av denne kritikken. Men noen få ødelegger for alle, mener hun.

Henleggelsen betrakter hun ikke som noe stort nederlag:

- Jeg er litt skuffet. Men dette knekker ikke meg. Jeg har reist meg og sagt fra, og så tar jeg distanse til hvordan andre håndterer saken, sier hun til Aftenposten.no.

- Svært lettet

Mannen som har vært anklaget for trakassering og overgrep, sier han er svært glad for at saken så raskt ble lagt til side.

- Politiet har kommet til samme konklusjon som meg og min advokat, nemlig at dette ikke er noen politisak, sier han til fvn.no.

Han har de siste dagene hatt fri fra Stortinget for å håndtere saken.

— Nå er jeg bare svært lettet. Det er egentlig det eneste jeg har å si i denne saken, sier stortingsrepresentanten.