Den svenske seriemorderen Thomas Quick er siktet for å ha drept Marianne Rugaas Knutsen. Hun var sju år gammel da hun skal ha blitt bortført fra Risør i 1981. I et intervju med Nettavisen tidligere i år fortalte den svenske massemorderen at det var han som hadde tatt livet av Marianne og begravd henne om lag én kilometer fra Klund kirke i Ørje kommune i Østfold.

–Jeg kan bekrefte at vi har vært i området og det vurderes om vi skal ut igjen. Vi er foreløpig ikke misfornøyde med det vi har oppnådd, sier etterforskningsleder Unni Fries Stepaschko ved Oslo politidistrikt til Agderposten.

Etterforskningsgruppen avventer overslag på kostnader og gjennomføring av gravearbeidene i skogområdet i Ørje. Ifølge avisen skal politiet også ha gjort indikasjoner på funn med likhunder som har vært benyttet i de foreløpige søkene i det aktuelle området.

–Gravingen må planlegges nøye. Vi venter på et kostnadsoverslag over dette. Parallelt venter vi på rapporter om hvordan selve gravingen best kan gjennomføres, sier Fries Stepaschko.

Etterforskningslederen opplyser at politiet har som mål at søkene skal være avsluttet i løpet av forsommeren.

NTB