Politiet kan sitte på både navnet og en fullstendig DNA-profil til mannen som skjøt ned og skadet tre menn i alderen 22-29 år ved utestedet Rå. Det ene offeret var en dørvakt.

— Vi har fått inn mange konkrete tips både på fornavn og mulige etternavn på gjerningsmannen og hans venner fra gjester som var på stedet. Dette gir oss godt håp om å få oppklart saken, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Aftenposten.no.

Les også: Tror skytedramaet ble filmet

DNA-profil? Politiet har også fått grovsortert bildene en frilansfotograf tok på utestedet natt til lørdag. Han skulle knipse festglade mennesker til restaurantens hjemmesider.

— Det var svært mange mennesker på stedet, og flere personer kan passe til beskrivelsen. Vi fortsetter dette arbeidet søndag, sier Kraby.

Etter at skuddene falt, skal et vitne ha slått til gjerningsmannen i ansiktet slik at han begynte å blø. Politiet har forsøkt å sikre seg DNA fra blodet dette vitnet fikk på hendene sine:

— Om vi får treff mellom DNA-profilen og våre registre er det selvsagt et sterkt bevis, men vi har ingen garanti for at mannen alt er registrert, sier Kraby.

Mannen som skjøt, var i følge med tre-fire andre, og politiet sjekker også om noen av dem har betalt med bankkort og slik lagt igjen et elektronisk spor som avslører deres identitet:

— Vi har fått opptak fra et videokamera som viser deler av flukten, og vi vet at flere andre er på vei til oss. Jeg tror håpet om å oppklare denne saken er ganske godt, sier politiadvokat Kraby til Aftenposten.no.

- Krangel om jakke Etter å ha avhørt to av de fornærmede, en norsk kvinne og mann, og flere vitner synes krangelen som førte til skytingen å ha vært en fillesak. De involverte skal ikke ha kjent hverandre fra før, og politiet mener at de tre mennene ble tilfeldige ofre.

— Det oppsto en situasjon i garderoben etter stengetid, men forklaringene spriker fra å ha vært en krangel om hvem som skulle få jakken sin først til å være noen slengbemerkninger om en kvinne, sier Kraby.

Bookingansvarlig André Eriksen jobber på samme utested som dørvakten som ble skutt. Han sier kollegaen forsøkte å stoppe et gateslagsmål da skuddene falt:

— Han så ikke hvem det var som skjøt. Han sa at han plutselig fikk veldig vondt i armen, men skjønte ikke alvoret før han kom seg inn døra og opp på kontoret. Han blødde over hele kontoret. Kula gikk inn nederst på underarmen, og kom ut igjen nesten helt oppe ved albuen. Den gikk nesten 40 centimeter gjennom kroppen hans, sier Eriksen til VG Nett.

Stakk av i bil Den antatte gjerningspersonen er beskrevet som en mann med afrikansk utseende, kledd i svart jakke og med caps. Han skal være rundt 170 centimeter høy.

Mannen stakk av i en bil etter episoden.

— Han løp fra stedet, satte seg i en bil ved Burger King i Dronningens gate og forsvant så fra stedet. Bilen beskrives som en mørkegrønn Golf stasjonsvogn, forteller vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

De tre ofrene er alle utenfor livsfare, men tilstanden er alvorlig for én av dem, opplyser politiet.

Heiko Junge / SCANPIX