Politiet i Ålesund opplyser har frigitt navnene på de omkomne i ulykken på M/S Nordlys. Alle pårørende til de omkomne er varslet.

Det var 57 år gamle Geir Terje Isaksen fra Tverlandet og 18 år gamle Steffen Ulvatne fra Honningsvåg som omkom i brannen.

To personer er innlagt ved Haukelands Universitetssykehus med alvorlige brannskader.

I tillegg ble to personer innlagt på Ålesund sjukehus med lettere røykskader. En av disse ble skrevet ut idag.

De tre som deltok i bergingsoppdraget for«Nordlys» ved kaien i Ålesund i går ettermiddag, er alle utskrevet idag.

En utenlandsk passasjer ble innlagt fredag med inhalasjonsproblemer.

Samlet i sorg

Torsdag kveld samlet venner og pårørende av Steffen Ulvatne seg ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole, ifølge avisen Nordlys.no.

— Vi er i sjokk og i sorg, sier rektor ved skolen, John Arne Andersen, ifølge Nordlys.no.

Ulvatne hadde bare vært ombord på «MS Nordlys» i ti dager som maskinistlærling.

— Han var godt likt i hele byen. Alle kjente ham, sier Eileen Welde Pettersen, som var nabo av den unge mannen til avisen.

Skolen vil være åpen for venner og pårørende også i dag.

I sjokk

Lokalsamfunnet i Honningsvåg i Finnmark er sterkt preget over nyheten om at en av kommunens tenåringer har mistet livet i den tragiske Hurtigrute-ulykken.

— Det er en dempet stemning, og folk er i sjokk. Særlig i ungdomsmiljøet. Det er et nært sted, og alle ungdommene har vært i lag med ham, forteller ordfører i Nordkapp kommune, Kristina Hansen til NRK Troms og Finnmark.

Nordkapp kommune har opprettet et eget kriseteam. I tillegg holder skolen åpent hus for pårørende og ungdommer som vil snakke med noen profesjonelle om den tragiske hendelsen.