Politiet står uten spor og frykter at det kan ta lang tid å oppklare drapet på Vegard Bjerck (43), som ble drept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo torsdag.

I går kom det meldinger om at drapet kunne være motivert av sjalusi.

I dag sier politiet at motivet er åpent, og politiet har så langt ikke funnet avgjørende spor etter gjerningspersonen eller — personene.

Ukjent gjerningsperson

— Vi har ikke motiv. Det kan være alt fra et personlig motiv til en tilfeldighet, og alle varianter imellom. Vi står overfor et drap med ukjent gjerningsperson, og det er veldig krevende og tar veldig mye tid. Det er ikke noe som tyder på en rask avklaring, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

Den 43 år gamle IT-gründeren ble drept da han var på vei hjem fra jobb torsdag. Åstedet bærer preg av kamp, og Rohde håper at de tekniske undersøkelsene skal avdekke flere spor enn offerets DNA.

— Det er utfordrende når vi står så helt uten spor som i denne saken. Men etter hvert får vi svar fra de tekniske undersøkel-sene, får vi se om det gir flere spor. Samtidig driver vi taktisk etterforskning. Blant annet har vi har vært ved og rundt åste-det på nytt for å se om det finnes overvåkingskameraer som kan ha fanget opp personer som politiet kjenner til, sier Rohde.

- En skikkelig borger

Rohde vil ikke si at tiden jobber mot etterforskerne, men medgir at den forestående juleferien er en utfordring.

— Vi prioriterer nå avhør av personer vi mener kan sitte på opplysninger. Det er viktig at vi sikrer oss disse forklaringene før julehøytiden setter inn, slik at vi ikke går glipp av viktige opplysninger i en tidlig fase, sier Rohde.

Dette gjelder ikke minst personer som kjente Bjerck godt. Rohde understreker at politiet ikke har funnet noe som helst mistenkelig eller negativt i offerets bakgrunn og forhistorie.

— Han var en skikkelig samfunnsborger, sier hun.

SCANPIX
SCANPIX