Anders Behring Breivik (32) blir avhørt på ny denne uken.

Det opplyste politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under en pressekonferanse i Politihuset i Oslo mandag ettermiddag. Politiet ønsker ikke å opplyse om tid og sted for avhøret.

Til bt.no opplyser politiet at en av dem som er blitt avhørt, er Breiviks mor.

Hun har i etterkant av terroraksjonene flyttet til et hemmelig sted. Sønnen hennes bodde hos moren i lengre perioder, frem til han flyttet til gården sin på Åmot i Hedmark. Hun skal ikke ha ønsket å treffe sønnen. Også Breiviks halvsøsken har gått i dekning.

— Konfronterende

— Det vil bli et nytt avhør av siktede til uken, og det vil bli mer konfronterende sammenlignet med de avhørene vi tidligere har hatt, sier Hjort Kraby.

Etter at Breivik ble pågrepet på Utøya 22. juli, gjennomgikk han et sju timer langt avhør. Forrige fredag ble han avhørt på nytt. Det avhøret besto for det meste av en gjennomlesning av det første avhøret.Utrykningspolitiet, Kripos og mannskap fra Nordre Buskerud politidistrikt har i løpet av mandag sittet i møter for å planlegge opprydningen etter terrorangrepet på Utøya, som skal settes i gang tirsdag morgen.

Holder tilbake mobilene

Under en pressekonferansen fortalte Hjort Kraby at politiet ville samarbeide med AUF for å gi tilbake eiendeler til ungdommene og pårørende. Men mye vil bli holdt tilbake som bevis.

— Alle mobiler, Ipader, kameraer og PC-er ønsker politiet å bruke som bevismateriale, sier Kraby.

Politiadvokaten presiserer at når det gjelder øvrige gjenstander, slik som soveposer og personlige eiendeler, gis det tilbake til eierne gjennom AUF.

Det er foreløpig usikkert hvorvidt andre instanser kommer til å delta i opprydningsarbeidet.

Politiet opplyser at de vil åpne opp Regjeringskvartalet som åsted om en til to uker. Da overtar Statsbygg, som er byggherre for det maltrakterte bygget.