— Vi håper offentliggjøringen av bildet vil føre til at politiet får inn flere vitneobservasjoner i denne saken. Og vi ønsker å komme i kontakt med folk som har snakket med eller sett Mikalsen før han ble drept, forklarer politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB. Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer fra Mikalsens bekjentskapskrets, eller som har vært det tidligere.

Det er ikke klarlagt når Mikalsen ble drept, men i blokka der han bodde i Brobekkveien i Oslo, hadde det vært en merkelig lukt fra kjelleren fra ei uke til 14 dager før han ble funnet død. Politiet mener at den drepte lå i en kjellerbod i blokka ei god tid før han ble dumpet ved Alna-elva i nærheten.

Mikalsen, som var narkoman, bodde i blokka i Brobekkveien 33 inntil han ble oppsagt fra leieforholdet 15. mars. Politiet er ikke sikker på hvor han holdt hus etterpå, men utelukker ikke at han har bodd til og fra hos venner.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har informasjon om avdøde, eller observasjoner som kan knyttes til etterforskningen, heter det i et skriv fra Oslo politidistrikt i samband med offentliggjøringen av bildet av Mikalsen.

— Alt av opplysninger er av interesse. La politiet vurdere om opplysningen er viktig eller ikke, skriver Oslo-politiet.

Det var 40 år gamle Stein Morten Mikalsen som ble funnet død ved Alnaelva i Oslo 1. mai. Politiet etterforsker saken som et drap, og ønsker nå opplysninger fra publikum.
FOTO: POLITIET/SCANPIX