Først ville ikke SEFO granske saken, men nå har SEFO-ledelsen i Hedmark og Oppland endret mening. Mandag starter granskingen av politiets innsats i forkant av det tragiske som skjedde på Vest-Torpa torsdag, da sju år gamle Johannes Åsheim ble bitt til døde av fire hunder.

— Slik dette har utviklet seg, må vi gå inn. Vi skal undersøke om det lokale politiet kan klandres for sin passivitet, sier sorenskriver Knut Sandvik, leder av SEFO i Hedmark og Oppland, til NTB.

Politiadvokat Eystein Husby ved Vest-Oppland politidistrikt anslår at etterforskningen av hundedrapet i Vest-Torpa vil være avsluttet om rundt 14 dager.

— Vi har avhørt en del vitner, blant andre dem som kom først til stedet. Det gjenstår avhør av naboer. I tillegg venter vi på rapporter fra distriktsveterinær og dyrevernnemnd. I løpet av en 14 dagers tid burde etterforskningen være avsluttet, sier Husby til NTB.

Først deretter vil det bli avgjort om den 47 år gamle kvinnen blir siktet for uaktsomt drap. Inntil da har hun status som mistenkt.

(NTB)