Teamet som jobber med Tina-saken er nå redusert fra 25 etterforskere til 15. Men Tina-teamet har fremdeles tro på at saken skal løses. Like før sommeren sendte etterforskerne en rekke barnåler og gress til DNA-analyse. Dette arbeidet har vist seg å være svært vanskelig, og etterforskerne venter fremdeles på resultatene.

— Vi venter på analysene med spenning, og har jo et håp om at de vil gi oss noe, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen til NTB.

Bevis

Fredag er det ett år siden politiet fant den 20 år gamle Tina Jørgensen død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Hun hadde da vært savnet i en måned.

I løpet av den lange tiden har regnvann skylt bort eventuelle spor og bevis som kunne lede politiet til en gjerningsmann. Men i plastsekken som har vært tullet rundt Tina, fant politiet barnåler og gresstrå. Disse blir nå analysert og sammenlignet med nåler og gress fra stedet hvor politiet tror hun ble drept. Det ble også funnet barnåler og gress i flere av bilene som polititeknikerne har undersøkt.

— Vi har også annet materiale til analyse, forteller Knutsen. Men han vil ikke si noe om hva slags materiale dette er, annet enn at etterforskerne også er spent på disse resultatene.

Kartlegging

Stavanger-politiet har fått over 1.300 tips og har gjennomført over 1.500 avhør. Fremdeles innkalles vitner til avhør, mange av dem har vært inne til avhør flere ganger.

— Vi forsøker å kartlegge alle bevegelser i Stavanger sentrum, over Bybrua og på Grasholmen, helt ned til minuttet, forklarer Knutsen. Fremdeles er det flere personer som er sett i dette området som ikke har meldt seg. Etterforskningsgruppen er heller ikke ferdige med å sjekke alibier.

— Motivasjonen er fremdeles stor, og vi er optimister, sier Torbjørn Knutsen.

Den 20 år gamle Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september i fjor. Hun ble sist sett i Stavanger sentrum samme natt.

Like etter at hun ble funnet ved Bore kirke, ble det funnet en plastbit under Bybrua, bare få hundre meter fra leiligheten der 20-åringen bodde. Plastbiten stammer fra en sekk som ble funnet under den døde kroppen i dreneringskummen. Mye tyder derfor på at Tina Jørgensen ble drept like ved hjemmet sitt, og fraktet til Bore kirke, inntullet i denne plastsekken.

(NTB)