Under ransakinger av Åsta gård på Rena, der Anders Behring Breivik klargjorde bomben han brukte under anslaget mot Regjeringskvartalet, fant politiet blant annet seks maskinskrevne ark med skrift på begge sider.

Bombeoppskrift

I tillegg ble det funnet et håndskrevet ark med skrift på begge sider, melder Aftenposten.no.

Sammenholdt fremstår arkene som en bombeoppskrift.

På gården ble det også funnet matematiske utregninger og måleenheter, skriblet ned på post-it-lapper, som skal være gjort i forbindelse med bombelagingsprosessen, og notater som fremgår som tegning og mål av bomben.

Kjøpte aspirin til bomben

I avhør har siktede forklart seg om en sort treningsbag politiet fant på gården på Rena. Bagen brukte Breivik til å transportere aspirin kjøpt fra flere forskjellige apoteker i Oslo.

Siktede har forklart at han hadde en handlerute på cirka 25 apoteker, og at han tror han besøkt hvert apotek fem ganger.

Aspirinen skulle Breivik bruke under produksjon av en av komponentene i bomben.

Den terrorsiktede tror han til sammen handlet mellom to og tre kg aspirin. Dette skal ha kostet ham mellom 15.000 og 20.000 kroner.

Det var på Åsta gård Behring Breivik fremstilte bomben, som politiet under en rekonstruksjon har anslått til cirka 950 kg. 20.juli i fjor kjørte Behring Breivik bomben fra gården og inn til Oslo i en Volkswagen Crafter.

I Oslo lot han bilen stå parkert i halvannet døgn utenfor morens leilighet på Skøyen, før han kjørte bilen ned til Regjeringskvartalet og detonerte bomben.

Breivik skal ha leid bilen hos bilutleiefirmaet Avis på Økern i Oslo 15. juli.

Har kartlagt bilenes bevegelser

Under terroranslaget 22.juli brukte Breivik to biler. Volkswagen Crafteren, som var bombebilen, og en Fiat Doblo som han kjørte fra Grubbegata til Utøya. Også Fiaten var en leiebil.

Politiet har sikret seg et titalls overvåkningsbilder fra Oslo sentrum som dokumenterer bilenes bevegelser på dagen for terroranslagene.

De har også sikret seg overvåkningsbilder fra E6 nord for Oslo for å spore opp siktedes reiser til og fra Oslo i tiden dagene og ukene før 22.juli. Dette har de sammenholdt med registreringer på bombrikkene som var i de to bilene.