16-åringen ble funnet drept lørdag kveld av venner som hadde prøvd å få kontakt med henne hele dagen.

— Vi etterforsker saken som drap, opplyste politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt på en pressekonferanse i Vestby søndag kveld.

Få detaljer

Dødsårsaken vil trolig bli kjent når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger mandag. Politiet vil ikke si om de har funnet noe drapsvåpen.

En vindusrute ved siden av inngangsdøren er knust. Politiet vil ikke si om det er spor etter innbrudd eller om noe er fjernet fra bolighuset. Det er ytre skader på jenten, men politiet vil ikke gå inn på hva slags skader.

Heller ikke dødstidspunktet kan politiet opplyse om. De vil vente til de får den foreløpige obduksjonsrapporten.

— Vi er veldig interessert i å få kontakt med alle som har opplysninger fra Son sentrum i tidsrommet fra fredag kveld til lørdag kveld. Vi har opprettet en tipstelefon og ønsker at alle som har opplysninger tar kontakt, sier Stavang.

Follo politidistrikt får bistand fra Kripos i saken.

Minnestund

Søndag kveld ble det holdt minnestund for den 16 år gamle jenten i en stappfull Såner kirke. Mange av de fremmøtte gråt. Noen hadde med seg blomster. De fleste av de fremmøtte var jevnaldrende med jenten som så brått ble revet bort.

Sokneprest Marit Bekken innledet med at det hadde vært et vondt døgn siden den grusomme beskjeden om at jenten var funnet død i Son kom.

— Vi blir sinte og fortvilet. Det er følelser som det ikke er så lett å gi uttrykk for, sa Bekken.

Hun ba forsamlingen om å overlate til politiet å finne ut hva som er skjedd.

— La oss konsentrere oss om å ta vare på hverandre. La oss gi uttrykk for det vi føler, sa hun.

Samlingsstunder

Lørdag og søndag ble det arrangert flere møter og samlingsstunder for ungdommen i regi av kriseteamet i Vestby kommune.

— Kommunen har gjort alt den kan for å ta vare på ungdommen etter denne tragedien. Det at vi nå tar vare på hverandre er det viktigste, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) i Vestby.

Mandag vil skolene være stedet for å sørge sammen. Allerede søndag formiddag møttes lærerne og elevene på 10. klassetrinn på skolen for å snakke om det som var skjedd.

— Vi har hatt flere møter med lærerne for å forberede oss på å møte alle elevene våre mandag morgen, opplyser Eldbjørg Grimsrud Gathe, skolesjefens stedfortreder.

Ungdommen preget

Klassekameratene til den 16 år gamle jenten som ble funnet død i Son, har vanskelig for å fatte hva som skjedd.

— Hun var alltid så glad. Hun smilte alltid, og hun var veldig god til å danse, forteller to ungdommer i Son til NTB.

Søndag tente ungdom lys utenfor huset der jenta ble funnet død kvelden før. Drapet har satt sitt preg på hele Son, og ungdommene på stedet er særlig preget av det som er skjedd.

— Det har nok ikke gått helt opp for oss ennå, sier de to guttene til NTB.

NTB