Politiet holdt klokken 11.30 en pressekonferanse om Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning.

16-åringen ble meldt savnet 12.august etter at hun ikke kom hjem etter et besøk hos en venninne. Siste livstegn var trolig rundt klokken 00.15, mens hun gikk hjem.

Mørkerød bil observert

Politiet opplyser på pressekonferansen at de etterlyser en ny bil. Det skal være en mørkerød personbil som er observert i det aktuelle området i Låveveien i tidsrommet 00-00.30 natt til søndag da Sigrid forsvant.

Leder Grete Lien Metlid for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt opplyser videre at politiet nå har kunnskap om og kontakt med førerne av de to bilene som tidligere er etterlyst.

— Det kan være vi har oversikt over de to bilene nå, sier hun.

Metlid er imidlertid klar på at de ikke har noe gjennombrudd i saken.

— Vi vet ikke noe mer om hva som har skjedd med Sigrid, sier hun.

Hentet ut mobiltrafikk

I håp om å få ny informasjon om Schjetnes forsvinning jobber politiet med å hente ut teletrafikk fra Østensjø-området.

På basestasjonene blir det loggført både avsender, mottaker, dato og klokkeslett ved SMS og telefonsamtaler. Men en gjerningsmann vil også kunne spores uten å ha brukt sin mobiltelefon aktivt. Så lenge personen har hatt telefonen på på det aktuelle tidspunktet, kan dette bidra til viktig informasjon for politiet.Gjennom helgen jobbet politiet også med å få ut informasjon fra Sigrids telefon, der de særlig fokuserte på data som kan avsløre 16-åringens bevegelsesmønster og informasjon fra sosiale medier. Dette arbeidet fortsetter, opplyser Metlid.

En uke siden Sigrid forsvant — dette er politiets spor1

Få spor

Politiet har til nå hatt få spor å gå i etter 16-åringen.

To personbiler er blitt etterlyst i forbindelse med forsvinningen, men førerne av disse bilene har fremdeles ikke meldt seg.

Politiet har fortsatt ikke fått fullt innsyn i Facebook-kontoen til Sigrid, men har sendt flere rettsanmodninger til det amerikanske selskapet. I helgen kom det imidlertid signaler fra Facebook om at man er på glid. Facebook nekter å oppgi passordet til kontoen, men ellers skal politiet få all tilgjengelig informasjon.

Sigrids sko, et par lave, mørke Converse, og én sokk (en hvit ankelsokk) som ble funnet ved barnehagen, er blitt undersøkt av politiets krimteknikere før gjenstandene ble sendt til Rettsmedisinsk institutt (RMI) for videre analyser.

På den hvite ankelsokken ble det funnet DNA fra Sigrid, og politiet har konkludert med at det er stor sannsynlighet for at sokken tilhører Sigrid. En annen sokk ble funnet rundt fem kilometer fra barnehagen, men politiet har konkludert med at sokken ikke tilhørte Sigrid.