Øverli ble funnet død i sin leilighet i Høybråtenveien i Oslo fredag 7. april. Politiet etterforsker dødsfallet som drap. Kvinnen ble sist sett kvelden før hun ble funnet, utenfor bygningen hvor hun bodde.

Påskeaften gikk Oslo politidistrikt ut med informasjon om fire personer som politiet ber ta kontakt snarest mulig.

Østeuropeer

Den ene av dem er en mann på cirka 35 år, med mørkt, brunt stritt hår og markerte øyenbryn. Han er glattbarbert, cirka 175-180 centimeter høy, har normal kroppsbygning, og var iført slitt olabukse og jakke med noe rødt og blått.

Mannen har en noe lutet holdning, er trolig fra Øst-Europa, og holdt en lapp i hånden med skrift som fortalte at han var stum og hadde noe å selge. Mannen ble sett ved Øverlis bolig for cirka tre uker siden. Ved 18-tiden kvelden før Øverli ble funnet død, ble en mann med tilnærmet samme beskrivelse sett på samme sted.

Pakistaner eller tyrker

Den andre personen politiet ønsker å snakke med, er en mann i 30-40-årsalderen. Han har kort mørkt hår, er liten av vekst og har tett kroppsbygning. Han var iført mørke klær, og ble sett sammen med Øverli på Furuset senter cirka klokken 16 torsdag 6. april. Mannen er trolig enten pakistansk eller tyrkisk.

En mann på rundt 25 år med mørkt hår, lys hud og trolig av nordeuropeisk opprinnelse er den tredje personen politiet vil ha tak i. Han er cirka 170 centimeter høy, og hadde på seg en blå jakke, muligens en såkalt pilotjakke klokken 19 samme kveld. Mannen bar på en plastpose med gjenstander, deriblant 20-kronersmynter, som han ønsket å veksle med bussjåføren på Timeexpressen fra Bussterminalen klokken 19 til Hønefoss. Mannen var pågående og ga seg ikke da sjåføren ikke ville veksle, ifølge politiet.

Politiet vil også ha kontakt med en kvinne i 20-årene som kom gående inn på Furuset senter ved 15.30-tiden samme dag. Kvinnen gikk da og pratet med Øverli. Kvinnen hadde rødlig hår oppsatt i en hestehale og var iført blå jakke og olabukse. Ifølge en video fra senteret bar kvinnen på en stor grå skulderveske, samt noen bæreposer.

Spilleautomater

Meta Øverli oppholdt seg mye i og ved Furuset senter. Inne på senteret var Øverli ofte på Narvesen, Lykke Kafé og Kinarestauranten, der hun vanket i et spilleautomatmiljø. I tillegg var hun jevnlig innom Spar Max i Gransdalen 29.

Et vitne hevder å ha sett at Øverli ved flere anledninger bar hjem store spillegevinster i plastposer. Vitnet skal flere ganger tidligere ha hjulpet Øverli inn i oppgangen med bæreposer fulle av mynter hun hadde vunnet på automater.

Ifølge politioverbetjent Finn Abrahamsen var Øverli svært opptatt av spilleautomater. Han forteller at kvinnen ofte kom i kontakt med nye mennesker, men at hun samtidig ofte kom i konflikt med andre.

Sist hun ble sett, hadde hun på seg grå, lang boblejakke og trolig svarte sko. Hun brukte også en hvit strikket lue.

Politiet ønsker tips fra personer som kan ha sett Øverli torsdag 6. april.

DØD: Politiet ønsker å komme i kontakt med fire personer i forbindelse med at Meta Øverli ble funnet død i sin leilighet på Høybråten i Oslo 7. april.