Det var midt på natten sist mandag at to ukjente personer ved forskjellige anledninger skal ha forsøkt å komme seg inn i boligen til Tone Lakselv (26) i Skogmo ved Brønnøysund. En av dem truet med å knuse døra om han ikke slapp inn, skriver Brønnøysunds Avis.

– Da denne personen truet med å knuse døren hvis han ikke fikk komme inn, fryktet jeg for mitt eget og barnas liv. Jeg var så redd at jeg skrek i telefonen, sier Tone Lakselv til avisen.

Hun ringte politiets nødtelefon ved operasjonssentralen i Mosjøen, men siden det kun var en politimann på vakt i Brønnøysund, rykket ikke politiet ut, men bestilte i stedet drosjer til de to mennene.

– Jeg fikk beskjed om ikke å lukke opp og at det ikke ville bli noen utrykning, men at politiet skulle bestille drosje for å hente vedkommende. Jeg var så redd at jeg så ingen annen mulighet enn å ringe foreldrene mine. Klokken 4.40 kom endelig den siste drosjen og hentet mannen, sier Lakselv.

Lensmann Kurt Nilsen sier til Brønnøysunds Avis at dette var en rutinesvikt, og hadde han blitt kontaktet, hadde det blitt utrykning.

– Det stemmer ikke at det var kun en mann på vakt. Det var to mann, og vi kunne ha rykket ut om vi hadde blitt kontaktet av politiets operasjonssentral i Mosjøen, sier Nilsen.

– At Lakselv ikke fikk bistand av politiet denne natten er sterkt å beklage, sier Nilsen.