SEFO, som er det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, etterforsker rutinemessig saken fordi det en stund forut for ulykken lå en politipatrulje med blålys bak ulykkesbilen.

Ulykken skjedde ved ett-tiden natt til torsdag, på riksvei 9 mellom Kristiansand og Vennesla. Bilen med fire personer kjørte inn i en lyktestolpe og et gjerde før den havnet på hjulene i veibanen og tok fyr.

SEFO-leder Yngve Svendsen i Agder opplyste på en pressekonferanse torsdag at de omkomne var i en slik forfatning etter brannen at det sannsynligvis vil ta flere dager før man får identiteten på de omkomne.

De fire omkomne er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Senere på dagen hadde man likevel klart å identifisere de fire, og SEFO satt torsdag i samtaler med de pårørende. Tre av de fire kommer fra Kristiansand og en kommer fra Vennesla, melder Aftenposten.

Hellemyr kirke i Kristiansand holdt torsdag åpent for alle som følte behov for det etter ulykken.

Høy fart og vingling

Politipatruljen med to politimenn har forklart til SEFO at de overvåket trafikken ved en fotoboks utenfor Kristiansand. De skal så ha observert en Golf som kom i høy hastighet og kjørte over i motgående felt ved fotoboksen. Siden det var høy fart og kjøringen dessuten var vinglete, skal politimennene ha bestemt seg for å kjøre etter bilen.

— De har sagt at de satte på blålysene, men ikke sirenen. Da de kom over en bakketopp, observerte de bilen et stykke foran seg. De syntes ikke det så ut til at føreren av ulykkesbilen hadde lagt merke til politibilen, for han fortsatte videre i høy fart. Da politibilen kom rundt en sving, kunne de ikke lenger se bilen, sier Svendsen til NTB.

Avbrøt jakten

Ifølge Svendsen skal politimennene ha oppgitt at de ikke syntes det var forsvarlig å fortsette biljakten i en så høy hastighet, og at de derfor bremset ned og avbrøt jakten. Etter noen kilometer kom de til en brennende bil. Politimennene skal ha forsøkt å slukke flammene, men forgjeves. Ambulanse og brannvesen var på stedet etter få minutter, men kunne intet gjøre. Alle fire i bilen omkom.

— Det ser ut til at ulykkesbilen har kjørt inn i en lyktestolpe og et gjerde, og deretter blitt stående på hjulene i veibanen, sier Svendsen.

SEFO har i tillegg til avhørene av politimennene, pratet med flere vitner. Hva vitnene har forklart, vil han ikke gå inn på. Det er foretatt åstedsundersøkelser, og det vil bli gjort tekniske undersøkelser av ulykkesbilen.

(NTB)