Politiet holder fortsatt området rundt Aksla i Ålesund avsperret, etter at en død kvinne lørdag ettermiddag ble funnet der.

Anja Weløy Aarseth (21) forsvant i området onsdag, og politiet jobber utfra at den døde kvinnen er henne.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra Fjellstua, restauranten noen hundre meter unna, og har til nå fått inn over 500 tips, ifølge politiadvokat Yngve Skovly.

— Svært vanskelig

POLITIADVOKAT: Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.
Øystein Torheim

Han sier det vil ha vært svært vanskelig for en eller flere gjerningsmenn å ha kommet seg usett unna.— Det er stor sannsynlighet for at noen har sett gjerningsmannen, sier Skovly.

Politiet tror viktige vitner ikke har meldt seg, fordi vitnene ikke tror de har sett noe som er verdt å fortelle om.

— Aksla er et flittig besøkt turområde, og vi vet at gjerningsmannen har vært i løypene. Noen må derfor ha sett ham, kanskje uten å være klar over det selv, sier Skovly.

Fire prosjekter

Politiet har delt inn etterforskningen i flere ulike prosjekter:

  • Elektroniske spor. Eksperter på innhenting og analyse av mobiltrafikkdata skal ved hjelp av informasjon fra ulike basestasjoner, forsøke å kartlegge samtlige personer som brukte mobiltelefon i området i et gitt tidsrom.
  • Tipsgruppen. Egne etterforskere får ansvaret for å ta imot og sortere all informasjon som kommer inn fra publikum. Tipsene blir kategorisert etter hvor interessante de fremstår.
  • Avhørsgruppen. Har ansvaret for å gjennomføre avhør av vitner som har observasjoner fra området eller annen nyttig informasjon som kan være relevant for etterforskningen.
  • Tekniske spor. Kripos-teknikere leder gruppen som samler inn DNA-materiale fra funnstedet og på avdødes kropp. Dersom gjerningsmannen har lagt fra seg hårstrå, hudceller eller kroppsvæsker, vil det kunne bidra til at man får satt sammen en fullstendig DNA-profil. Den drepte kvinnen ble søndag ettermiddag fraktet til Ålesund sykehus. Mandag vil hun bli obdusert av rettsmedisinere fra Gades institutt. Da vil politiet få en orientering om mulig dødsårsak, samt en identifikasjon av kvinnen.

Sjekket ut «mistenkelige»

Politiet har allerede sjekket ut konkrete personer som er blitt omtalt som «mistenkelige».

Nå ser en egen gruppe etterforskere nøyere på om det kan være en sammenheng mellom ranet av kiosken «Pluto» onsdag kveld. Raneren, som ikke fikk med seg penger, løp mot Aksla da han stakk fra stedet.

— Så langt er det ingenting som tyder på at det er en sammenheng, men vi kan ikke utelukke noe som helst på dette tidspunktet av etterforskningen, sier Skovly.

MINNENE: Venner har søndag lagt igjen hilsener etter at Anja Weløy Aarseth (21) ble meldt savnet. Politiet har sperret av området rundt byfjellet Aksla i Ålesund sentrum.
Øystein Torheim