DnB NOR har fattet sin avgjørelse en drøy måned etter at Bankklagenemnda fastslo at banken ikke har lov til å inndrive spillegjeld, skriver VG.

Bankklagenemnda ga mannen medhold i at han både skulle slippe å betale et krav på 5.000 kroner i spillegjeld, og skulle få tilbakebetalt nesten 9.000 kroner i spillegjeld han hadde gjort opp med banken.

Nemnda fastslo at en gammel lov fra 1902, som forbyr å låne bort penger til gambling, gjelder for pengespill med kredittkort på internett.

DnB mener at man gjøre opp for seg når man bruker penger, også dersom man spiller på internett og har belastet kredittkort. Banken er derfor grunnleggende uenig i nemndas uttalelse, men har som en totalvurdering besluttet å ikke gå til rettslig inndrivelse av kravet på 5.000 kroner, opplyser bankens pressetalsmann Anders Bigseth.

Banken nekter å tilbakebetale kreditten på kortet som pokerspilleren allerede har gjort opp.

DnB NOR sperret sine kort for internettspill 10. november i fjor, inkludert Visa-kort. Kortselskapene American Express, Eurocard og Diners har også sperret for gambling på kreditt for norske kunder.