Ifølge Statsadvokatene i Agder skal overgrepene mot kvinnen, som da var i 20-årene, ha funnet sted regelmessig mellom 1997 og 2000, skriver VG.

Pleieren, som er i 60-årene, er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling og andres psykiske lidelse til å skaffe seg sex. Den tiltalte pleieren skal ha hatt et særlig ansvar for å følge opp kvinnen, som da led av tunge depresjoner.

Pleierens forsvarer Kjell Rune Holvik sier hans klient har erkjent de faktiske forhold, men at han ikke har tatt stilling til straffskyld.

— Han oppfattet det ikke som overgrep, men innså til slutt at det var galt. Derfor brøt han forholdet av hensyn til sin egen moral og profesjonsetikk, sier Holvik.

Det skal ha vært en bedring i den kvinnelige pasientens medisinske tilstand som førte til at hun først fire år senere meldte saken inn for politiet. Ifølge tiltalen krever kvinnen inntil 150.000 kroner i oppreisning og erstatning fra pleieren.

— Saken er så spesiell at den kan ventes å gå for lukkede dører, sier møtende aktor i straffesaken, politiadvokat Ingrid Thorsen.