Eller, fest og fest, hvor festlig er det å i flere timer måtte høre på hvor fantastisk en plastboks kan være. Tupperwareparty er kommet til Bergen. Det har det for så vidt vært lenge, men ikke i min omgangskrets. Inntil i forrige uke.

TI JENTER PÅ 20+ kikker tilsynelatende interessert på demonstrasjonsdamen som har dandert spisebordet til en venninne av meg. Der var plastskåler og plastbeholdere i alle farger og fasonger. Hvitløkspresse med olivensteinutstikker i håndtaket (som om alle jeg kjenner har behov for å stikke ut olivensteiner til daglig). Og i en spesialkoffert hadde hun knivsett til flere tusen kroner. For ikke å glemme en løk— og paprika-kutter som Tupperware hadde grenet seg til å få lov til å selge. Et par minutter med sveiving med et håndtak på lokket til en plastskål, så kutter den opp grønnsakene dine. Ujevne, men dog i stykker. Revolusjonerende! Bare pass på å skjære løken/paprikaen i passe store biter før du putter den i kutteren. Jeg hater oppvask og lurer på hvor logikken i å skitne til både en kniv, skjærefjøl og en kutter ligger henne.

ALT SKAL VÆRE så utrolig praktisk og det er ikke måte på hvilket slit husmødre som ikke har Tupperware må gjennom. Hvor avansert kan et stykke plast være egentlig? Demodamen viser en boks med et lokk som ser ut som solstråler. «Tidligere måtte vi trykke i flere timer for å få igjen lokkene. Med denne kan du bare trykke en gang i midten,» sier hun og viser. Jentene rundt bordet nikker og smiler, mens jeg lurer på hvorfor da ikke alle de 30 andre tupperwareboksene hun nettopp har vist, og som selvfølgelig er fantastiske og tette (hun må ha tre forsøk for å få igjen den ene, så tette er de!) ikke har den type vidunderlokk.

Men jeg holder kjeft og kikker intenst i brosjyren og på kjøpeskjemaet jeg har fått utdelt. Lurer på om jeg får beholde pennen. Den har et veldig godt tak og en student med journalistdeltidsjobb får aldri nok penner. Går det i det minste an å kjøpe den?

FOR Å VÆRE ÆRLIG så er ikke all Tupperware-utstyr oppskrytt. En kakeform av silikon som slipper kaken, så du slipper å skrape innbrent sukker til julekvelden er over, hadde jeg ikke sagt nei takk til. Men ikke hvis det skal ta 300 kroner av mitt lån og jeg egentlig har tre velfungerende kakeformer fra før. Innen jeg blir rik, klarer jeg meg fint med kjøkkenutstyr fra IKEA. Hvis jeg en gang får en pen månedslønn, så vet jeg dessuten om butikker der det ikke forventes at du kjøpe det du kikker på. Og pennen, den tok demodamen tilbake igjen.

ILLUSTRASJON: Charlotte Helgeland