Besetningen på «Thames Bubbler», et spesialfartøy som tilfører Themsen oksygen for å styrke livet i elven, fikk seg en støkk da den kjøttetende fisken landet på dekket deres. I september 1981 skal pirajaer ha spist opptil 300 mennesker fra en båt som veltet på en elv nær Obidos i Brasil.

Den 10 centimeter lange fisken, med kraftige kjever fulle av sylskarpe tenner, var død da den ble funnet. Merker på ryggen viste at en måke hadde slått nebbet i fisken, men sluppet taket — enten fordi fangsten ikke smakte godt, eller fordi fuglen ble skremt ved synet av pirajaens truende kjeft.

— Vi tror en eller annen må ha sluppet fisken ut i elven, som så fløt opp til overflaten mens den kjempet mot døden i det altfor kalde vannet. Så har en sulten måke plukket den opp og senere sluppet den ned på båten, sier konservator Paul Hale ved Londons akvarium.

Det britiske miljøverndirektoratet har lagt fisken i fryseren, ikke for å ha den til mat, men for å ta vare på den som bevismateriale. For det er ulovlig å sette fremmede arter ut i britisk natur, og hvis den som slapp pirajaen ut i Themsen blir tatt, kan vedkommende bli straffet.

FUNNET: Denne pirajaen ble nylig funnet død om bord i en båt på Themsen i London.
SCANPIX