Besøkende som entret dørene til Akvariet i Bergen tidlig i går ettermiddag ble møtt av en vegg med kameraer. Årsaken til medias interesse var at kronprinsparet var i Bergen. Egentlig fordi de var i bryllup hos venner på lørdagen.

Ingrid vs Pingrid?

Media været selvsagt sensjoner i form av en unik stand-off mellom prinsesse Ingrid Alexandra og pingvinesse Pingrid Alexandra.

Men før det kom så langt ble Akvariet invadert av menn i allværsjakker og fløyelsbukser som skulle kvalitetssikre fasilitetene før de kongelige kunne ankomme. Ledet av blazer-mann som fortalte media hvor skapet skulle stå. Eller i hvert fall hvor fotografene fikk lov til å stå for å ta bilder.

— Dere kan ta bilder de tre første minuttene etter ankomst, befalte blazer-mann, muligens intetanende om at dette lød som en variasjon på «foto under tre første låter»-prosedyren som er standard på de fleste rock-konserter.

Alle gode ting er antakeligvis tre for den selverklærte rockekronprinsen Haakon, som kledelig diskret og hverdagslig antrukket ankom Akvariet med sin hustru Mette-Marit ved sin side og den lille prinsen Sverre Magnus i vogn. Mette-Marits sønn Marius var tydeligvis mest interessert i å finne ut alt om Akvariet og var i aktiv dialog med akvariesjef Kees Oscar Ekeli.

— Still dere med ryggen inntil steinen her, bjeffet blazer-mann til media med diksjonen til en topp-alpinist og stemmen til en offiser i fremmedlegionen.

Ingen Ingrid

Men hvor var Ingrid Alexandra? Skulle Pingrid Alexandra bli snytt for sin nye lekekamerat?

— Vi vil jo ha bilde av Ingid og Pingrid sammen, sukket TV2 til liten almen nytte.

— Ikke denne gangen, forklarte Haakon mens Mette Marit og Marius smilte akkurat så søtt til kamera som bare medietrente kongefamilier kan det.

— Det er veldig hyggelig å være tilbake i Bergen, smilte kronprinsen til kameraskogen, som snart også omfattet mobiltelefoner og lommekameraer som akvariegjester hadde brakt med seg fra de tusen hjem.

Så ropte blazer-mann: «Stop! In the name of love», eller noe sånt, før kronprinsfamilien ble geleidet til pingvindammen og media ble tatt hand om på dertil passende vis.

SÅ FJÆRA FYKER: Kronprinsfamilien ankommer Akvariet i lag med akvariesjef Kees Oscar Ekeli (t.v.).
SIV DOLMEN