Hvert år må over 100.000 jobbsøkere gjennom personlighetstester hos potensielle arbeidsgivere og rekrutteringsbyråer. Testene, som skal kartlegge personlighetstrekk hos kandidatene, får hard medfart av Norsk Psykologforening i en ny undersøkelse.

Hvordan man arbeider i grupper, om man er strukturert og i stand til å ta raske beslutninger, er noe av det som måles. Halvparten av testene i undersøkelsen, og som er i bruk i Norge, måler ikke det de skal, ifølge foreningen. Dermed blir de også totalt verdiløse som testverktøy.

Administrerende direktør i konsulentselskapet Solstad leder— og karrieresenter, Thorleif Solstad, er en av de skeptiske. Han kritiserer også maktforholdet som ligger i en slik test.

— Kaffegrut har omtrent samme verdi i forhold til å forutse suksess. Situasjonen jobbsøkeren blir satt i er urettferdig, og mange oppfatter det som ubehagelig, sier Solstad.

Dårlige tester kan gi resultater som ikke er til å stole på. For at testen ikke skal gjøre altfor stor skade, og at du i verste fall ikke får jobben på feil grunnlag, har Solstad følgende tips til den som blir utsatt for en dårlig test:

— Jatt med så godt du kan, sier han.