ARVID BERENTSENFrogner

Hun hilste kun en gang på ofrene Kristian Orderud (80) og Marie Orderud (84) og var med unntak av noen perioder svært sjelden på gården.

Dét forklarte drapstiltalte Per Orderud (46) under andre dag av rettssaken etter trippeldrapet på Orderud gård for snart to år siden. Etter at aktor, statsadvokat Jørn S. Maurud, hadde eksaminert Per Orderud et par timer om forholdet mellom ham og foreldrene og rundt tvisten om gården, ville han vite mer om tiltalte Kristin Kirkemo Haukelands forhold til gården og familien på Orderud.

– Hvilket kjennskap hadde du til Kristin Kirkemo Haukeland? spurte aktor.

– Jeg ble kjent med henne en stund etter at Veronica (Orderud, Pers kone, red. anm.) kom til meg i 1993. Da var hun med noen få ganger. Siden var det perioder uten særlig kontakt, forklarte Per Orderud.

I forklaringen han fremdeles er i ferd med å gi retten, skal Kristin Kirkemo Haukelands sønn ha bodd på gården i utkanten av Sørumsand en kortere tid da moren på grunn av rusproblemer ikke klarte omsorgen for ham.

Ifølge Per Orderuds forklaring har Kristin Kirkemo Haukeland møtt foreldrene hans, drapsofrene Kristian og Marie Orderud, kun en gang på gården.

– Har hun vært i kårboligen (hvor drapene skjedde)? spurte Maurud.

– Ikke så vidt jeg vet, sa Per Orderud, som fortsetter sin forklaring utover ettermiddagen.

Adresseavisen / Bergens Tidende / Stavanger Aftenblad