— Den totale belastningen av dommen og sammen med at Per Orderuds søster og foreldre ble drept, er for stor og førte til at han måtte få medisinsk og psykiatrisk behandling på sykehus, opplyser privatetterforsker Harald Olsen til NTB.

Olsen har vært en nær rådgiver for Per Orderud gjennom hele Orderud-saken.

Torsdag ble Per Orderud av juryen i Eidsivating lagmannsrett som en av fire kjent skyldig i medvirkning til overlagt drap på sine foreldre, Marie og Kristian Orderud, og sin søster, Anne Orderud Paust, på Orderud gård i pinsen 1999.

Innlagt fredag

Avgjørelsen om innleggelse ble tatt etter at Per Orderuds psykiater Petter Holmesland fredag hadde undersøkt sin pasient.

Olsen opplyser at Orderud er svært nedbrutt. Han er utredet på psykiatrisk avdeling ved sykehuset og vil få ytterligere medisinsk behandling

— Det er umulig å si hvor lenge han kan bli liggende på sykehus. Per fatter ikke at han er kjent skyldig, han kan rett og slett ikke forstå at det kan være mulig. Sjokket er rett og slett blitt for stort for ham, sier Olsen.

Ser framover

Mens Per Orderud ligger på sykehuset, har Veronica Orderud så smått begynt å se framover.

— Vi har hatt samtaler med henne lørdag, og blant annet sett på hvilke muligheter hun har i forhold til studier og tilrettelegging ved soning, opplyser Olsen.

Veronica Orderud ønsker blant annet å få sone på samme avdeling ved Skien fengsel som hun har sonet tidligere.

— Hun tar alt fryktelig tungt og er fremdeles langt nede. Humøret hennes svinger veldig. Men hun sier hun er lettet over at ektemannen får medisinsk hjelp, opplyser Olsen.

(NTB)