Det opplyser administrerende direktør Heine Wang i Vakt Service til NTB. De tre ranerne slo til mot verditransporten i Drammen sentrum omkring klokka 21.30. Minst to av ranerne skal ha vært bevæpnet med pistoler.

— En svart Audi RS2 ble sett da den forsvant fra stedet etter ranet, men registreringsnummeret er ikke kjent, sier operasjonsleder Gro Rundbråten i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mindre utbytte

Ranerne fikk bare med seg et mindre pengebeløp fordi de to vekterne nettopp hadde begynt sin runde for natta.

— De to hadde bare vært innom noen få butikker og ingen banker, derfor hadde de ikke mange penger i bilen, sier Wang.

Han reagerer mest på det han kaller unødvendig voldsbruk fra ran ernes side.

— Våre vektere er opplært til å samarbeide med ranere, derfor er det helt unødvendig å ty til vold, sier han.

Samme vekter i forrige ran

Det er andre gang på bare noen måneder at en transport fra Vakt Service blir utsatt for ran. I desember skjedde det forrige ranet — også den gang i Drammen.

— Den ene av vekterne som ble ranet i kveld, var også med den gang. Sist fikk ranerne med seg et atskillig større beløp, men jeg ser likevel mer alvorlig på dette ranet, fordi det ble brukt vold, sier Wang.

Han mener mye tyder på at søndagens ran var dårlig planlagt.

— Både det at de slo til mens vekterne var helt i begynnelsen av ruta og voldsbruken tyder enten på dårlig planlegging eller mye uflaks, sier Heine Wang.

De to vekterne ble søndag kveld brakt til legevakta for en sjekk, men det sto ifølge Wang etter forholdene bra til med begge to.

En pengetransport fra selskapet Vakt Service ble ranet av tre bevæpnede menn i Drammen søndag kveld. Minst to av ranerne skal ha vært bevæpnet med pistoler. Ranerne fikk med seg et mindre utbytte. <br/>Foto: Morten Holm / SCANPIX