En 52-årig overgrepsdømt nordmann stakk nylig av fra permisjon. Dansk politi tror mannen kan befinne seg i Norge.

Mannen, som var under tvungen psykiatrisk behandling for grove overgrep på småjenter i 1989 og 1992, rømte 10. oktober under permisjon fra Sankt Hans Hospital i Roskilde i Dan-mark.

Dansk politi tror 52-åringen, som har norsk far og norsk statsborgerskap, kan ha rømt til Norge eller Sverige, skriver Dagbladet. Politiet anser ham som farlig, og etterlyser tips i saken.

— Det vi har fått vite fra hospitalet er at man ikke kan avvise at han igjen kan begå lignende kriminalitet som han er dømt for tidligere. Samtidig vil jeg si at det er mange år siden han har gjort den slags kriminalitet, sier kommunikasjonsmedarbeider Carsten Andersen i Midtjylland politidistrikt til avisen.

Mannen sonet på psykiatrisk avdeling etter den første voldtekten, men klarte å forgripe seg på ytterligere en jente tre år senere. Han ble da dømt til tvungen psykiatrisk behandling på ubestemt tid. 52-åringen rømte da han besøkte sin danske mor ifølge med en verge.

Det er femte gangen mannen er på rømmen, og i 2001 ble han pågrepet med falskt pass på Oslo Sentralstasjon. Kripos har ifølge Dagbladet foreløpig ikke fått noen formell henvendelse fra dansk politi om saken.