— Jeg synes det er dekning for å si det. Det gjelder ikke hvert enkelt individ, men det gjelder homofili som et fenomen, sier Torp til NRK.

LLH politianmelder Torp på bakgrunn av uttalelsen.

– Slike uttalelser er utrolig krenkende. Det norske lovverket er diffust, og vi ønsker en prinsippavgjørelse om hvor grensene går, sier LLHs leder Jon Reidar Øyan til NTB.

Svensk frikjennelse

Anmeldelsen av den norske pastoren blir varslet samme dag som den svenske pastoren Åke Green ble frikjent for homo-hets av svensk høyesterett. Pinsevennpastoren Green var tiltalt for det som på svensk omtales som hets mot folkegruppe i en preken 20. juli 2003. Green sa blant annet at «seksuelle abnormiteter er en dyp kreftsvulst i hele samfunnet» og at «seksuelt forvrengte mennesker kommer til og med til å voldta dyrene».

Green ble først funnet skyldig og dømt til en måneds fengsel av tingretten i Kalmar i juni i fjor. Men i Göta hovrett, som tilsvarer en norsk lagmannsrett, ble han frikjent. Nå er han altså endelig frikjent av svensk høyesterett.

Trakassering

– Det er ikke sikkert Green ville blitt frikjent i en norsk rett, og vi ønsker å prøve dette for domstolene. Homofile er utsatt for en massiv trakassering av konservative kristne, og det er vi lei av, sier Jon Reidar Øyan til NTB.

LLH har prøvd flere ganger å få noen dømt for hets mot homofile. Pastor Enevald Flåten er anmeldt to ganger, men sakene er blitt henlagt.

Bare en gang er noen dømt for diskriminerende utsagn mot homofile. Pastor Hans Bratterud ble i 1984 dømt for å ha sagt at homofile i ledende stillinger burde fjernes fra sine stillinger, både i det politiske liv og ellers i samfunnet.

– Vi vil ikke kneble noen, men vil markere at en grense er overtrådt. Det er trist når noen viser slik manglende respekt for andre som Torp gjør med sine uttalelser. Slike utsagn kan ha katastrofale konsekvenser for unge homofile rundt om i landet, og derfor ønsker vi å få dem kjent ulovlige, sier Øyan.