Pasienten fikk beskjed om at risikoen for dødelig utgang av operasjonen var mye større uten blodoverføring, men takket likevel nei på grunn av religiøs overbevisning. Det kan ha kostet ham livet.

Mannen, som er medlem av Jehovas vitner, ble innlagt på sykehus, og det ble avdekket en alvorlig tilstand med blødning som måtte opereres umiddelbart. Legen ga grundig informasjon om at overføring av røde blodlegemer ville redusere risikoen. Likevel takket pasienten nei, og døde like etter operasjonen, skriver Agderposten.

– Vi kan sette livet til fordi vi helt bestemt vet at det skal være en oppstandelse. Den skal vi være med på, og vi forsøker derfor å leve bibeltro, sier eldste i Jehovas vitner i Grimstad, Helge Jørgensen.

Leder for medisinsk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal, Geir Rørbakken, sier det ikke er lett å forstå hvorfor de ikke kan yte hjelpen de mener er best.

– Plikten og lysten til å hjelpe sitter dypt i helsepersonell. Oppgaven vår er å redde liv. Vi ga ikke blod, selv om det var det riktige ut fra våre vurderinger. Det viser at vi tar deres overbevisning til etterretning, uten at vi helt forstår det, sier Rørbakken.

Fylkeslege Anne Sofie Syvertsen har vurdert saken, og kommet fram til at sykehuset ikke har gjort noe galt.