Haga har vært mye framme i mediebildet den siste tiden, etter at det ble klart at den nåværende nestlederen i Sp vil overta etter partileder Odd-Roger Enoksen. Partiet, som nå nærmer seg KrF i oppslutning, har også profilert seg i debatten om krigen mot Irak. Sp ender på 5,7 prosent på målingen som er utført for Dagbladet, noe som er 0,1 prosentpoeng over valgresultatet fra 2001.

Statsminister Kjell Magne Bondeviks KrF får labre 6,4 prosents oppslutning, en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng, i målingen.

Av de store partiene er det SV som går mest fram, med 0,9 prosentpoeng til 16,3 prosents oppslutning. Det er den høyeste oppslutning partiet har hatt siden forrige valg. Også Høyre går fram, med 0,7 prosentpoeng, og ender med 14 prosents oppslutning totalt.

Mest tilbake går Arbeiderpartiet (Ap), hvor partileder Jens Stoltenberg kan konstatere en tilbakegang på 2,2 prosent siden januar. Ap er likevel fremdeles landets største parti med en totaloppslutning på 26,4 prosent, viser tallene fra MMI. Frp er imidlertid like bak, med 25,3 prosent (-0,6).

Venstre får 2,1 prosent (-), RV 2,0 prosent (-0,1), og andre partier 1,8 prosent (-0,1) i målingen.

(NTB)