– Vi har invitert til samtaler med hovedsammenslutningene i staten med sikte på å finne en enighet og en løsning på konflikten i politiet. Partene skal møtes hos Fornyings— og administrasjonsdepartementet tirsdag klokken 9, sier departementets kommunikasjonssjef Frode Jacobsen til NRK.

Brøt sammen

Forhandlingene om arbeidstidsbestemmelser for politiet brøt sammen fredag ettermiddag etter at regjeringen tidligere på dagen lot den nye politiforskriften passere i statsråd. Denne forskriften skal sikre bemanningen i politiet.

Men lederen av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen omtaler forskriften som en «ekstremt udemokratisk» svekkelse av arbeidsmiljøloven. Forskriften skal tre i kraft 1. juli.

Politidirektør Ingelin Killengreen la 328 millioner kroner på bordet før bruddet var et faktum. Pengene skulle kompensere for visse unntak fra arbeidsmiljøloven og en ekstra arbeidstime i uken.

Les også: Brudd i politiforhandlingene

Fremdeles stor avstand

Ifølge VG skal avstanden mellom partene være rundt 20-30 millioner kroner. Kilder avisen beskriver som «nær regjeringen», sier at ingen er interessert i å gå inn i sommerferien med en uløst strid. Frykten er da at politikonflikten varer helt inn i valgkampen.

Ifølge Aftenposten ble grunnlaget for å ta opp igjen forhandlingene da partene mandag møttes for å diskutere hvorfor det ble brudd.