— Jeg tror vi må være enige om at politiet mistet verdifull tid og kom for sent til Utøya. Det er en systemsvikt når en drapsmann får holde på så lenge, sier Larsen, bistandsadvokat for en rekke pårørende og etterlatte etter massakren på Utøya.

— Vi regner jo med at en ble drept og tre skadd hvert eneste minutt.

Hun understreker at hun ikke ønsker å kritisere enkeltpersoner i politiet, men sier det er viktig for de etterlatte å få vite mer om valgene som ble gjort.

— At noen beordret Delta-troppen til Storøya i stedet for Utvika havn er uforståelig. Vi må få en begrunnelse. Det er også merkelig at Delta-troppen ble fraktet i en liten gummibåt, sier Larsen.

Hun sier hver av dem som vet at deres barn var i live like før gjerningsmannen ble pågrepet, vil ha svar og at svarene må komme så fort som mulig.

— Det er stor frustrasjon blant de pårørende. De føler de ikke kommer videre uten klare svar. Jeg fikk senest i dag en tekstmelding fra en far som sa det er helt uaktuelt å vente til kommisjonen kommer med sin rapport, sier Larsen.

**LES OGSÅ:

(leder i Bergens Tidende)**

IKKE PERSONKRITIKK: Advokat Mette Yvonne Larsen understreker at hun ikke kritiserer enkeltpersoner i politiet. - Men det er viktig for de etterlatte å få vite mer om valgene som ble gjort, sier hun.
SCANPIX