Siden desember 1998 har den herskapelige, kongeblå 1987-modellen stått parkert under tak i andre etasje av parkeringsanlegget til Nordisk Parkering på Flesland.

For få dager siden vippet regningen over i et sekssifret beløp.

Rolls-Royce nummer to

Det er de engelske brødrene Hugh og Adrian Lyall som eier bilen. Forretningsmennene fra London har også tidligere hatt en Rolls-Royce parkert på Flesland. Den sto der i et halvt år. Det kostet 16.000 kroner å hente den ut fra p-huset. Denne Rolls-Roycen ble solgt.

Brødrene har tidligere sagt at de synes det er kjekt å ha en staselig bil klar til bruk på Flesland når de er i Bergen. Men nå har de ikke vært her på tre år.

Til salgs

Lyall-brødrene har i mellomtiden prøvd å selge Rolls'en.

— Men vi har ikke hatt tid til å komme til Bergen for å gjøre noen handel med dem som har vært interessert i bilen, hevder de.

Distriktssjef Bjørn Bjørnsen i Nordisk Parkering har stelt godt med det staselige kjøretøyet. Han har spandert håndvask på den nedstøvede, fasjonable bilen. Nylig var han i kontakt med de to brødrene for å høre om de rett og slett hadde glemt at de hadde en Rolls-Royce på Flesland.

Kommer snart

— De sier at de skal prøve å komme til Bergen nå i januar for å hente bilen, sier Bjørnsen.

Da de satte bilen fra seg i 1998, kostet det 85 kroner døgnet å stå i p-huset. Så steg avgiften til 95 kroner, og fra 1. juli til 118 kroner da det ble innført moms på parkering.

— Jeg gjorde dem oppmerksom på takstøkningen, men det virket ikke som om de ramlet av stolen av den grunn, sier Bjørn Bjørnsen, som føler seg trygg på at karene gjør opp for seg.

Så gjenstår det å se om motoren i Rolls-Roycen er samarbeidsvillig etter tre års hvile...

LANGTIDSPARKERING: I mer enn tre år har denne Rolls-Roycen stått parkert på Flesland. Eierne hevder de snart skal komme og ordne opp.
ARKIVFOTO: ARNE NILSEN