Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Byremo og Werner døde av drukning natt til torsdag 1. mars, etter at de ble funnet i elva tirsdag formiddag.

— Ingenting tyder på at det forligger en straffbar handling, og vi har ganske solid grunnlag for å si at ulykken skjedde ved et uhell, sa politiinspektør Bjørgulv Rygnestad, da han og stasjonssjef Bjart Gabrielsen onsdag skulle forklare drukningen til to ungdommer fra Mandal.

Byremo etterlater seg et barn på ett år.

Døde av drukning Funnet av en ryggsekk på benken ved brygga gjør at politiet er rimelig overbevist om hva som skjedde, og regner med å avslutte etterforskningen i løpet av fredag.

Melissa Byremo hadde kjøpt ferjebilletter til en Danmarkstur til helgen, og 30 vitneavhør forklarer at de to ungdommene var fornøyde og lykkelige da de dro på byen i Mandal ved midnatt natt til torsdag.

Byremo og Werner oppholdt seg på utestedet "Puben", som hadde karaokekveld, til rundt stengetid ved 3-tiden.

— De drakk alkohol, men vi kan foreløpig ikke si om de var sterkt beruset, sier Bjørgulv Rygnestad ved Vest-Agder politidistrikt til NTB.

Funnet ved stige Vitneobservasjoner følger bevegelsene til venneparet fra de forlot puben, gjennom gågata og fram til torget, 150 meter fra kanten ved Lohnes brygge ved Mandalselva.

Ved torget slutter alle spor, like etter klokken 3.

Fem dager senere oppdaget tilfeldig forbipasserende den døde gutten under bryggekanten, delvis sittende fast i en lettmetall-stige. Venninnen ble funnet av dykkere på bunnen 20 meter lenger unna.

Morgenen etter deres bytur, ble det innbrakt en grå ryggsekk til politiets hittegodsavdeling.

Kritiserer kommunen Sekken hadde den omkomne gutten på seg den fatale kvelden, og den ble funnet på en benk like ved funnstedet. Ingen så verken Byremo eller Werner falle i vannet.

— Alt tyder på at hun har falt ut i vannet, og at han har satt fra seg sekken og hoppet etter. Begge har så druknet. Etter hvordan Werner lå, kan vi slutte at han har prøvd å komme seg opp stigen, forklarer stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

I kjølvannet av drukningen, retter politiet skarp kritikk til sikringen av det kommunale bryggeanlegget.

Både Rygnestad og Gabrielsen gikk langt i å antyde at saken kunne fått et mindre tragisk utfall om stigen hadde vært bedre. Stigen gikk knapt under vannkanten, og var vanskelig å ta seg opp.

— Selv våre dykkere mente den var umulig å bruke, sier Gabrielsen.

Politiet vil sende brev til havnefogden for å klage på forholdene.

NTB