Den åtte år gamle jenta var på vei hjem fra en venninne da hun skal ha blitt overfalt av en mann like ved Jernaldergården i Stavanger fredag kveld. Moren syntes at jenta var sen, og gikk for å å møte henne. Da jenta hørte moren rope på henne, ropte hun om hjelp. Mannen skal ha flyktet da moren kom til stedet.

Signalement Mandag ettermiddag ble den 40 år gamle uteliggeren pågrepet, siktet for utuktig omgang med jenta. Siktelsen ble siden utvidet til også å gjelde voldtektsforsøk.

Den åtte år gamle jenta har gitt et signalement av gjerningsmannen, og det er blant annet på bakgrunn av disse opplysningene at 40-åringen ble pågrepet.

— Vi mener at signalementet ikke passer på min klient. Vi mener at politiet har tatt feil mann, sier 40-åringens forsvarer, Frank Amundsen, til NTB.

Jenta er foreløpig ikke forevist bilder av den pågrepne. Det er heller ikke to andre vitner, som også har gitt et signalement av den angivelige gjerningsmannen.

Har ikke alibi — De to andre har ikke sett selve nærkontakten mellom jenta og mannen, men de har sett en mann i nærheten like før det skjedde. Min klient utelukker ikke at han kan ha vært i området i det aktuelle tidsrommet, sier Amundsen.

Han sier at 40-åringen ikke har noe alibi for det aktuelle tidsrommet, og han håper at etterforskningen kan bringe klarhet i mannens bevegelser denne kvelden.

— Han er uteligger, og lever et annet liv enn de fleste andre av oss. Han har ikke klokke, og kan ikke redegjøre for hvor han har vært på ulike tidspunkter, sier Amundsen videre.

Bak lukkede dører 40-åringen forklarte seg bak lukkede dører i Stavanger forhørsrett onsdag, men hovedsakelig viste han til sine politiforklaringer hvor han benekter å ha hatt noe med voldtektsforsøket å gjøre. Ifølge Amundsen kan han ikke fatte hvorfor han er blitt innblandet i denne saken, og han tok fengslingskjennelsen svært tungt.

Nå skal Gulating lagmannsrett vurdere om det er skjellig grunn for å mistenke mannen.

NTB