— At Arfan Bhatti skal være arrestert her, har vi ingen kjennskap til. Vi har forhørt oss med alle våre tilknyttede departementer, men ingen har fått noen informasjon om dette, sier Izaz Ahmed Chaudhry, talsmann for det pakistanske utenriksdepartementet, til Aftenposten.

Chaudhry legger til at Pakistan er svært dedikert i kampen mot terrorvirksomhet, og at landet aldri vil tillate at slike grupperinger opererer på pakistansk territorium.

— Vi kjemper mot terror i samarbeid med det internasjonale samfunn, understreker han.

HRW: Forsvinninger ikke uvanlig

VG meldte i går at den radikale islamisten skal ha blittpågrepet av pakistansk sikkerhetstjenestei grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan tidligere i år.

Ifølge VGs opplysninger skal Arfan Bhatti holdes i forvaring på et ukjent sted, men dette avviser pakistanske myndigheter overfor Aftenposten.

I enrapport om forholdene i Pakistan (ekstern lenke) fra 2012, fastslår imidlertid Human Rights Watch (HRW) at det ikke er uvanlig at terrormistenkte og militærkritikere forsvinner sporløst i landet.

Tortur, mishandling og henrettelser uten rettssak i forkant finner også sted, ifølge rapporten.

Tar opplysningene på alvor

Norges ambassadør til Pakistan, Cecilie Landsverk, sier til VG at de tar opplysningene om en mulig arrestasjon av Arfan Bhatti på alvor.

— Vi tar opplysningene på alvor, og har kontakt med pakistansk politi og andre myndigheter for å følge opp Bhatti-saken, som for oss er en savnet-sak, sier Landsverk.

Aftenposten har ikke lykkes i å få noen kommentar fra Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden.

Ikke livstegn siden januar

Bhatti ble meldt savnet av sin familie i januar i år, etter en periode uten livstegn. I november i fjor la han ut bilder av seg selv på internett, der han poserte med automatvåpen i et fjellområde som trolig er ved grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

Arfan Bhatti er med i den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.