Mannen blir brakt til Oslo og skal avhøres av Oslo-politiet fredag morgen. Politiet vurderer da om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

— Mannen er pågrepet for å ha sendt en bildebeskjed på SMS til VG-journalisten. Journalisten anmeldte saken til politiet. Jeg har ikke fått saksdokumentene, og vet ikke noe mer om hva dette handler om, sier mannens forsvarer, advokat Aase Sigmond, til NTB.

Hun vet ikke sikkert hva slags bilde mannen skal ha sendt, men har fått det beskrevet som en logo av en bombe som eksploderer.

Truet flere gange Ifølge nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth i VG har journalisten blitt truet både via tekstmeldinger og via talemeldinger.

— Dette var trusler både journalisten og vi fant så alvorlige at vi gikk til anmeldelse. Truslene er av en sånn karakter at journalisten som har mottatt dem frykter for liv og helse, og vi anser dem som drapstrusler, sier Vadseth til NTB.

Han sier politiet har tatt truslene alvorlig. I samråd med politiet har journalisten som er blitt truet tatt forholdsregler for å sikre at han ikke blir utsatt for noe. Vadseth vil imidlertid ikke gå inn på hvilke forholdsregler som er tatt.

Gjengkriminalitet - Truslene ser ut til å være relatert til vår dekning av gjengkriminaliteten i Oslo, og de har toppet seg etter nyttår, sier Vadseth. Han understreker at han ikke kjenner til hvem som er pågrepet.

Den pågrepne er nordmann, og forsvarer Aase Sigmond avviser at han er medlem av noen av gjengene i Oslo. Den pågrepne og journalisten skal ifølge forsvareren tidligere ha hatt kontakt med hverandre, noe Vadseth ikke kjenner til.

VG-journalisten er den samme som sammen med en kollega anmeldte en mann for trusler i forbindelse med Tøyen-drapet i januar. Mannen som var tiltalt for å ha kommet med truslene ble frifunnet i Oslo byrett 22. februar.NTB