Påtalemyndigheten besluttet torsdag ettermiddag at de to skulle pågripes, siktet for dobbeltdrapet. Politiet visste da ikke hvor de var, men etter omfattende spaning ble de to pågrepet, ifølge en pressemelding fra politiet i Västra Götaland.

Det skriver Aftenposten.no.

Tidspunktet for dobbeltdrapet var uklart før vitneavhør torsdag førte til at politiet kunne innsnevre det til mellom tirsdag kveld og funntidspunktet, like før klokken 14.30 onsdag.

Etterforskerne har også arbeidet intensivt for å finne et motiv for det uvanlig brutale dobbeltdrapet.

— Det har i dag vist seg at det savnes ting i bolighuset, hvilket fører til at vår arbeidsteori er at det dreier seg om et rovmord, heter det i en pressemelding fra politiet i Västra Götaland.

Bakbundet

Ekteparet var aktive i den lokale pinsemenigheten og dobbeltdrapet ble oppdaget da venner av dem i kirkekoret skulle hente dem før en konsert på et eldrehjem.

Mannen (69) ble først funnet, bakbundet og teipet, på låven. Litt senere fant man hans to år eldre kone liggende bundet i sengen.

— Det er et svært stygt drap. De var et hederlig, hardt arbeidende, gammelt ektepar som av en eller annen grunn er blitt utsatt for veldig grov vold, sa etterforskningslederen, Thord Haraldsson i Västra Götaland-politiet til nyhetsbyrået TT.

Gjennombrudd

I en pressemelding sent torsdag kveld karakteriserer politiet pågripelsene som et gjennombrudd i etterforskningen.

— Etter en intensiv spaning i løpet av kvelden ble begge personene pågrepet, mistenkt for drap, heter det i pressemeldingen.

Politiet kommer torsdag kveld ikke til å gi ut noen mer informasjon om de to pågrepne eller detaljer om pågripelsen.