Pågripelsen fant sted etter at mann ble angrepet med øks i sitt hjem i Sandefjord mandag morgen. Mannen som ble slått med øks, skal ikke ha fått alvorlige skader.

— Det er ikke den antatte gjerningsmannen som er pågrepet, men en 19-åring som har en litt uklar rolle i denne situasjonen. Han ble funnet med knivskader på hjemmeadressen til den mannen fornærmede har utpekt som gjerningsmann, forklarer operasjonsleder Einar Paulsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det første angrepet ble meldt inn til politiet like etter klokken 6 på julens første hverdag. En 35 år gammel mann var blitt slått med øks og truet med våpen. Det er foreløpig uklart hvor store skader den angrepne 35-åringen fikk, men politiet opplyser at han ikke skal være alvorlig skadd.

Etter at fornærmede fortalte politiet at han gjenkjente gjerningsmannen, fikk politiet ordre om bevæpning før de slo til hjemme hos 32-åringen som var utpekt. Der fant de altså en 19 år gammel mann med knivskader.

— Vi har fortsatt noen adresser vi skal sjekke, sier Paulsen. Han legger til at dette er personer politiet i Vestfold «kjenner svært godt til fra tidligere».

Paulsen sier de foreløpig ikke kjenner til bakgrunnen for mandagens hendelse.