– Hun døde av stump vold med stor kraft mot mage og bryst. Hun har flere skader som hun ikke har påført seg selv, sier politiadvokat Knut H. Austad ved Drammen politistasjon til NTB.

Kvinnen ble funnet død på Åssiden i Drammen 3. mai, og hadde da vært død i noen dager uten at noen hadde meldt henne savnet. Det var hjemmehjelpen som fant henne død i leiligheten. Siden har både etterforskere fra Kripos og Drammens-politiet jobbet på åstedet på jakt etter spor i saken, før de ble ferdige med de tekniske undersøkelsene søndag.

Liket ble brakt til Rettsmedisinsk institutt, og i obduksjonsrapporten konkluderes det med at kvinnen døde av skader hun ikke kunne ha påført seg selv.

Varetekt

Onsdag ettermiddag ble en 43 år gammel mann pågrepet av politiet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Mannen er tidligere samboer av kvinnen, og har vært på besøk hos henne flere ganger etter at samboerforholdet tok slutt.

– Han erkjenner å ha vært i leiligheten, men husker ikke å ha påført henne noen skade, sier Austad.

Ikke kjent

Verken kvinnen eller mannen er tidligere kjent av politiet, og det skal ikke være meldt fra om bråk fra leiligheten. Ifølge Drammens Tidende er leiligheten del av et kommunalt kompleks.

Strafferammen for legemsbeskadigelse med døden til følge er åtte år, men politiadvokat Knut H. Austad utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

– Vi er helt i startfasen av etterforskningen. Vi vet heller ikke om det ble brukt noen gjenstand for å påføre kvinnen skade, sier Austad.