– Mannen ble pågrepet da han var på vei inn i et fly på Torp i Sandefjord, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

Kraby sier at politiet i Oslo fikk bistand av kolleger i Sandefjord da mannen ble pågrepet torsdag.

Vurderer anke 21-åringen er norsk statsborger. Han er siktet for å ha forsøkt å forvolde en annens død etter at det ble skutt mot fire personer utenfor utestedet «Rå» i Karl Johans gate natt til lørdag 28. februar i år.

Skytingen skjedde klokken 3.17 den aktuelle natten. Ingen mistet livet, men de ble truffet av skudd. En person ble alvorlig skadd og ligger fortsatt på sykehus.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen til NTB.

Han sier at han nå sammen med sin klient vil vurdere om kjennelsen skal ankes. Forsvareren vurderer også å anke avslaget han fikk i sin begjæring om innsyn i dokumentene.

– Det meste av informasjonen i denne saken er klausulert, sier Pedersen.

Full isolasjon 21-åringen må sitte de første to ukene av varetekten i full isolasjon, slik politiet begjærte. Kraby sier at han er lettet over å få medhold i varetektsfengsling av mannen.

– Etterforskningen er nå inne i en ny fase. Den er rettet mot én bestemt person, og da letter det oss veldig i arbeidet at vi har fått medhold i fengsling. Det har vært jobbet mye med denne saken, sier Kraby.

Politiet kom på sporet av mannen etter tips.

– Vi fikk så melding fra politiet i Sandefjord om at han skulle befinne seg i Vestfold, og jobbet tett sammen med dem før pågripelsen på Torp.

Kraby sier at 21-åringen er kjent av politiet tidligere, blant annet for voldskriminalitet.

Fengslingsmøtet lørdag gikk for lukkede dører.

Heiko Junge / SCANPIX