Spanjolen Jaume Marquet Cot, som går under kallenavnet Jimmy Jump, ble onsdag ettermiddag pågrepet i Oslo.

— Han møtte selv opp på politihuset i ettermiddag og sitter nå i arresten på politihuset, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet er i ferd med å utarbeide en anmeldelse hvor de ber om at 36-åringen bortvises fra Norge. Anmeldelsen vil bli oversendt til Utlendingsdirektoratet (UDI).

— Vi mener det foreligger en gjentakelsesfare etter hendelsen under Grand Prix-finalen, sier jourhavende jurist i utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt, Trude Langeland Kristiansen.

Hun regner med at saken vil bli behandlet i løpet av det nærmeste døgnet. Politiet vil holde spanjolen i arresten til UDI har fattet sitt vedtak.

Dronningbesøk

— Han skulle ha forlatt landet, men han har valgt å bli på grunn av all medieoppmerksomheten han har fått her. Nå har vi et statsbesøk i landet og flere andre høyprofilerte besøk framover, og da ønsker vi ikke å ha ham her, sier Johan Fredriksen som forklaring på hvorfor politiet vil ha 36-åringen ut.

Cot har tidligere uttalt at han ønsker å utføre et stunt til - naken - før han forlater landet.

Dronning Beatrix fra Nederland er for tiden i Norge på et tre dager langt statsbesøk. Fredriksen understreker at politiet ikke har ansett ham som en direkte trussel mot de kongelige.

— Men vi ønsker ikke å ha ham her, sier Fredriksen

Ifølge VG Nett skal livvakttjenesten, som er ansvarlig for sikkerheten rundt kongefamilien og statsbesøket fra Nederland, ha blitt vist bilder av Jimmy Jump på sin daglige brifing.

Stormet scenen

Katalaneren Jaume Marquet Cot, som går under kallenavnet «Jimmy Jump», ble verdenskjent da han stormet scenen under Spanias opptreden under eurovisjonsfinalen i Telenor Arena sist lørdag. Stuntet resulterte i et kort opphold i en norsk fengselscelle og et forelegg på 15.000 kroner. Spania fikk også lov til å opptre på nytt etter hendelsen.

36-åringen har også tidligere stått bak en rekke profilerte stunt, han stormet blant annet EM-finalen i fotball i 2004.

Ved en bortvisning fra Norge settes det ikke noe innreiseforbud, i motsetning til en utvisning, noe som betyr at Cot har anledning til å reise tilbake til Norge dagen etter hvis han skulle ønske det.