Ved 18.30 tiden søndag kveld var alle fly undersøkt og satt i normal trafikk igjen.

— En mannsperson ringte til flyplassen i Narvik og sa at en bombe er plassert i et av Widerøes fly, sier informasjonsdirektør Martin Lohne i Widerøe til bt.no.

Siden trusselen ikke var rettet mot et spesielt fly, valgte selskapet å gå gjennom alle flyene. De flyene som var i luften ble beordret til de planlagte destinasjonene. Alle maskinene ble søndag ettermiddag sjekket grundig.

Det varierer hvor store forsinkelser dette medfører for passasjerene. Widerøe regner med at trafikken vil komme i gang igjen i løpet av ettermiddagen, flere steder uten de store forsinkelsene. Søndager reiser 4-5000 passasjerer med selskapet.

Den anonyme bombetrusselen ble mottatt klokken 15.20, og politiet er informert om saken. Informasjonsdirektør Lohne sier at passasjerene har taklet situasjonen bra.

— De tilbakemeldinger jeg har fått er at de viser stor forståelse og skjønner at vi ikke kan ta noen sjanser, sier Lohne.

Widerøe har iverksatt en innskjerping av sikkerheten i forbindelse med innsjekk av passasjerer, heter det i en pressemelding fra Widerøe. Ingen post eller annen frakt blir befordret med Widerøes fly søndag, heter det.

Klokken 18.00 søndag ettermiddag meldte Widerøe på Flesland at det kunne bli forsinkelser på inntil en halv time på grunn av innskjerping i sikkerheten.Ved Førde lufthavn Bringeland var trafikken i rute klokken 18.00.

Ifølge Nettavisen iverksetter ikke SAS og Braathens ekstraordinære tiltak som følge av bombetrusselen.