Det kan bety at AUF, LO-leder Gerd-Liv Valla og Hordaland Arbeiderparti får støtte til et slikt lovforbud av Aps tyngste partilag, Oslo Ap. Det skal ifølge Dagsavisen være bevegelse blant flere av partiets sentrale regjeringsmedlemmer og i stortingsgruppa, noe som igjen kan bety at et forslag om kriminalisering av horekundene kan sikre seg nok stemmer på det kommende landsmøtet i Arbeiderpartiet neste år.

På representantskapsmøtet i Oslo Ap i dag foreslår partistyret et lovforbud mot kjøp av seksuelle tjenester.

– Dette er ingen ny diskusjon. Saken har vært oppe på landsmøter og i Aps kvinnebevegelse. Flere og flere slutter opp om kriminalisering av horekunder. Problemet sextrafikk vokser stadig, og det er ikke et slikt samfunn vi vil ha. Det er bakgrunnen for at vi i Oslo Ap nå vil gjøre vårt vedtak. Dersom våre naboland følger Sverige og innfører lovforbud, vil en enda større del av sexkjøpene ende opp her til lands, sier nestleder i Oslo Ap, Anne Lise Ryel.

De andre regjeringspartiene er også delt på midten i spørsmålet. Så langt er det bare Rød Valgallianse og KrF av partiene som har vedtatt kriminalisering av horekunder.