På forsiden av bladet Schöne Woche står det: "Mette-Marit ler, men i hjertet gråter hun. Faren ødelegger hennes lykke". Forsidebildet viser et manipulert bilde av en gallakledd kronprinsesse med vesle Marius på armen.

Das Goldene Blatt spør på forsiden om hvorfor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ikke får lov å få barn. Svaret får vi inne i bladet: De må få orden på spørsmålet rundt Mariusý posisjon i familien før de kan få et nytt barn. Først og fremst for å unngå at det skal bli negative psykiske belastninger på den ufødte prins eller prinsesse.

I Woche der Frau kan vi lese at kronprinsessen har mistet sitt hjerte til Tyskland, og inne i bladet står det at hun har trosset flyskrekken for å reise til Tyskland og at hun fryder seg under det offisielle besøket. Bladet fremstiller den norske kronprinsessen som et forbilde for mange kvinner.

Forholdet til faren

Kronprinsessens anstrengte forhold til sin far vies også stor oppmerksomhet i de tyske damebladene. I Welt der Frau sier faren Sven O. Høiby: "Tilgi meg, min pike". Den "rørende" artikkelen er usignert.

Bladet Gala, som kommer hver 14. dag, bruker seks sider på kronprinsessen og hennes ektemann i sitt siste nummer, og fremstiller paret som Norges beste ambassadører.

Bladet Frau im Spiegel spør om det virkelig er sant at kronprinsparet ikke har tid til barn. Den norske journalisten Olaf Sven Sørensen skriver en "gripende" historie om tiden da den ukjente, unge Kristiansand-jenta i selskap med blant andre kronprins Felipe og Eva Sannum, vanket på "Headen"-Club i Oslo. Trolig sikter han til utestedet Head On. Journalisten er meget bekymret for kronprinsessens lykke — "hun fortjener å bli elsket", skriver han blant annet.

I et ekstra omslag har bladet fått med seg at Tysklands-besøket måtte avlyses for kronprinsessens del. Overfor leserne beklages det at bladet gikk i trykken før dette var kjent. De følger også opp med en artikkel om den uheldige kronprinsessens mange uhell det siste halve året.

Opptatt av helsa

Felles for de fleste ukebladartiklene - de fleste usignerte og uten kilder - er omtanken for kronprinsessens helse. Hennes flyskrekk og angst, hennes lungebetennelse, den brukne ankelen og at hun fortsatt ikke er blitt gravid omtales i det vide og brede.

Hun skal ifølge flere av bladene også ha mistet sitt ufødte barn og slett ikke ha det så godt. Hun vantrives i rampelyset, hun er overarbeidet og at hun gråter i sitt hjerte over sitt nye liv, kan vi lese i de tyske damebladene denne uken.

Ingen skal beskylde tysk ukepresse for mangel på fantasi. (NTB)

PÅ FORSIDENE: Mette-Marit pryder denne uken forsidene på seks av damebladene i Tyskland.
FOTO: SCANPIX