Inga Sverdrup

Et par uker etter ranet i Stavanger skal en venn ha kjørt Ridvan Halimi til Danmark. Der bodde han hos en onkel og en fetter.

De to skal ikke ha visst at Halimi var på rømmen, og Halimi valgte derfor å reise videre etter ti dager. Onkelen kjørte da Halimi rett over grensen til Tyskland hvor han tok toget videre til Frankfurt. I Frankfurt oppsøkte Halimi en fetter. Fetterne skal ha blitt mildt sagt overraset over besøket fra Norge.

De to hadde ikke sett hverandre på mange år. Halimi sa i retten i dag at han forklarte fetteren at han var ute og reiste, og var på vei videre til Spania for så å reise til hjemlandet Kosovo der han skulle være et par uker.

Det var også den ruten Halimi fulgte. Fra Frankfurt skal han en uke senere ha tatt fly til Alicante. I turistbyen hadde han god tilgang til norske medier, og han forsto raskt at han snart kom til å bli etterlyst med bilde. På turen videre til Kosovo via Milano brukte Halimi derfor falskt pass, skaffet til veie av en kamerat i Alicante. I Milano fikk Halimi midlertidig kalde føtter, og han kastet det falske passet. På den siste etappen til Kosovo brukte Halimi eget pass. I hjembyen Mitrovica i Kososvo bodde Halimi igjen hos familie til han ble pågrepet 2.april i år og senere utlevert.

Ifølge Halimi var ingen av de familiemedlemmene som holdt han skjult, klar over at han var etterlyst og på rømmen. Halimi vil derfor ikke oppgi navn på dem han har bodd hos i frykt for å blande dem inn i saken.