13-åringen er innlagt på Brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus.

Tilstanden hennes tirsdag formiddag er alvorlig, men stabil. Hun får intensivbehandling, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

**Les også:

— Maner til forsoning**

I bloggen «Susanne - vi ber for deg!» holdes venner, familie og andre interesserte oppdatert på hvordan det går med 13 år gamle Susanne Auke, etter at hun ble påkjørt av en sementbil og dratt etter en personbil i over fire kilometer på Slemmestad sist torsdag.

13-åringen gjennomgikk også i går en omfattende operasjon, og initiativtakeren bak bloggen, Harald Kronstad, opplyser etter samtale med Susannes far at det nå er grunn til optimisme.

— Lungefunksjonen viser små, men tydelige tegn på bedring. Væskeansamlingen i lungene er noe redusert, og blodprøvene viser også små tegn til bedring. Det er større grunn til positiv optimisme enn noen gang før, heter det i bloggen.

Operert på nytt

Familien opplyser at de gleder seg til at Susanne kan stelle hesten Kompis igjen. FOTO: PRIVAT

Politiets teknikere fant mandag spor som viser at både lastebilen og personbilen har kjørt over enten sykkelen eller jenten som sist torsdag ble kritisk skadd i en ulykke i Slemmestad.

Politiet har tatt beslag i begge bilene, og den foreløpige undersøkelsen bekrefter at begge var involvert i ulykken. Den fullstendige tekniske undersøkelsen skal etter planen starte onsdag i denne uken, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding. Begge førerne skal inn til avhør i løpet av uken mens arbeidet med å kartlegge hendelsesforløpet fortsetter.

Politiet opplyser at det foreløpig er grunn til å anta at den kvinnelige føreren, som er polsk, fikk panikk da hun oppdaget at det lå en person under bilen. Sjokk og ikke nødvendigvis språkproblemer kan ha vært årsaken til at kvinnen ikke med det samme tok kontakt med politiet.

Begge førerne har fått sine førerkort beslaglagt. Lensmannskontoret i Røyken får nå bistand både fra Kripos og Drammen politistasjon.

Moren blogger Moren, Lydia Auke, blogget mandag om hvordan hun torsdag kom kjørende forbi ulykkesstedet. Hun forsto at noe var galt da hun så tre av datterens venninner stå og gråte ved en parkeringsplass. Hun stoppet, og venninnene fortalte henne at Susanne var påkjørt.

– Jeg begynte å kjøre etter, og da jeg så sykkelen hennes i veikanten, helt smadret, fikk jeg panikk. Jeg ringte mannen min og ba ham komme, og så ringte jeg 113, skriver Lydia Auke i bloggen.

Veier i området ble sperret, og politiet sjekket biler i håp om å finne jenta. Lydia Auke fikk beskjed om å parkere bilen og vente på krisehjelp. På det tidspunkt trodde hun at datteren var død, skriver hun.

Så bein Vitner har forklart at jenten krysset veibanen da en sementbil i lav hastighet traff henne. Det kan ifølge politiet se ut som jenta har blitt liggende i veibanen og blitt hektet fast under bilen som kom kjørende bak sementbilen. Hun ble hengende under personbilen i en strekning på 4 kilometer.

– Noen hadde sett bilen med to bein slepende, men trodde noen tullet med en dukke. Da ting begynte å demre for folk så ble det en ganske dramatisk stemning, skriver Lydia Auke.

Politiet bekrefter at de har snakket med vitner som skal ha sett Susannes bein stikke ut fra bilen.

Etter mer enn en times venting fikk familien beskjed om at Susanne var funnet i live.

13-åringen fikk brudd— og hodeskader i ulykken, samt omfattende brannskader.

Familien er svært takknemlig for hjelpen de fikk av politi og helsepersonell, og av alle hilsener, bønner og gode ønsker.

Scanpix