I løpet av bare fire dager er den betrodde tjenestemannen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siktet for to voldtekter:

Et angivelig overgrep i Stavanger denne helgen, og en påstått voldtekt av en annen kvinne i Oslo for om lag en måned siden, skriver aftenposten.no.

Pågrepet i dag

I dag ble politimannen pågrepet og avhørt av politiet i Oslo.

— Vi pågrep politimannen tirsdag formiddag. Han er siktet for voldtekt av en voksen kvinne i Oslo, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.no.

Politioverbetjenten bekrefter at mannen er ansatt i PST, men hun vil ikke kommentere noe av det som fremkom i avhør av ham.

Den fornærmede kvinnen anmeldte politimannen før helgen.

Løslatt etter avhør

31-åringen ble også pågrepet av politiet i Stavanger på lørdag formiddag, siktet for voldtekt av en kvinne samme natt. Etter avhør hos politiet, ble han sluppet fri.

Tirsdag ble mannen også løslatt etter avhøret med politiet i Oslo.

— Politimannen er i løpet av fire dager anmeldt og siktet for to voldtekter, i to forskjellige byer. Hvorfor blir han ikke holdt i varetekt?

— Ut fra de opplysninger som foreligger, og etter avhøret i dag, er det ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier Kari-Janne Lid.

Hun understreker at saken i Oslo ligger en måned tilbake i tid.

PST hadde tirsdag ettermiddag foreløpig ikke tatt stilling til hvordan saken skal håndteres.

— I PST er dette en personalsak som nå er under vurdering, sier informasjonssjef Martin Bernsen til Aftenposten.no.

Nekter skyld

31-åringen nekter skyld i begge sakene

— Han er helt trygg på at han ikke har gjort noe galt, sier forsvarer Odd Rune Torstrup til Aftenposten.no.

- Har mannen informert sin arbeidsgiver, PST, om begge voldtektssiktelsene?

— Ja, han skal ha informert arbeidsgiveren.

- Hva sier han om voldtektssiktelsen i Oslo?

— Han er en singel, ung mann, som så mange andre menn i den alderen har truffet noen kvinner. Denne kvinnen som har anmeldt ham, la nok mer i forholdet enn det han gjorde.

- Og det førte til en voldtektsanmeldelse?

— Han har forklart at de har truffet hverandre og har hatt frivillig kontakt. Men det skal ikke ha skjedd noe straffbart. Kvinnen er fra en annen kulturkrets, ikke av norsk avstamming, så det kan ha ført til at hun la mer i relasjonen enn min klient gjorde, sier advokat Torstrup.

- Brukte tjenestebil

Torstrup tror at politiets etterforskning raskt vil vise at saken må henlegges, som intet straffbart forhold.

Kvinnen som anmeldte 31-åringen i Oslo, skal ikke ha møtt politimannen forut for dagen da den angivelige voldtekten fant sted.

De to skal etter det Aftenposten.no kjenner til ha hatt kontakt via en chatteside på nettet. Første gangen de møttes, endte det ifølge kvinnen med at hun ble voldtatt i mannens leilighet i hovedstaden.

Hun skal ha forklart at hun reiste kollektivt inn til Oslo sentrum, der han ventet på henne med en sivil politibil. Kvinnen har forklart at mannen bar ID-kortet fra PST godt synlig rundt halsen, får Aftenposten.no opplyst.

Det skal også være detaljer i de to fornærmedes forklaringer om maktbruk under overgrepene som er svært like.

Funnet gråtende utendørs

Ved 04.30-tiden lørdag morgen ble en 31 år gammel kvinne brakt til voldtektsmottaket på Stavanger legevakt. Ifølge politiet ble hun funnet gråtende av tilfeldig forbipasserende, og det var disse som varslet politiet. Kvinnen skal ha opplyst å ha blitt utsatt for en voldtekt.

Politimannen ble pågrepet lørdag formiddag og avhørt av politiet.

— Også her nekter mannen straffskyld. De to har truffet hverandre tidligere og er bekjente. I går meldte et vitne seg for meg, som jeg henviste til politiet. Den saken er så klar at jeg allerede anser den som ute av verden, hevder forsvarer Torstrup.

Politiadvokat Bjarte Myklebust i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt leder etterforskningen av den anmeldte voldtekten i Stavanger i helgen.

— I går spilte forsvareren inn et vitne som han har hatt kontakt med. Det vitnet vil bli avhørt i likhet med andre vitner i saken, sier Myklebust.

Politiadvokaten forteller at den fornærmede kvinnen i Oslo ikke kjenner den fornærmede i Stavanger.

— Det er to uavhengige saker, men vi holder kontakten med politiet i Oslo. Et sentralt poeng for oss fremover blir å vurdere eventuelle likheter og ulikheter i de to sakene.