— Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst. Det gjør vi aldri, sier informasjonsrådgiver Astrid Bodahl-Johansen i PST til NTB.

Hun fulgte selv tirsdagens pressekonferanse i København, men ville nødig kommentere terrorsaken i Danmark og om den kan ha forbindelser til Norge. Det er på det rene at etterretningstjenester i flere land har vært involvert i etterforskningen til det danske politiets etterretningstjeneste, PET, som førte fram til arrestasjonene natt til tirsdag.

Bodahl-Johansen i PST svarer «ingen kommentar» på spørsmål om det har vært kontakt mellom Norge og Danmark i etterforskningen av denne saken.

— Det er klart at internasjonalt samarbeid er avgjørende for å forebygge terror. Utover det vil jeg bare henvise til det dansk politi har sagt om saken, sier hun til NTB.

Jakob Scharf, som er sjef i PET, bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at flere lands etterretninger hadde vært involvert i etterforskningen. Han ville imidlertid ikke kommentere hvilke land det er snakk eller i hvordan samarbeidet hadde foregått.

TATT: Her slår dansk politi til mot de terrormistenkte mennene.
LINDA HENRIKSEN/SCANPIX