Den terrorsiktede 29-åringen ble mandag framstilt for ny fengsling i Oslo tingrett. Ifølge Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, opplyste PST at siktelsen om at hans klient skal ha stått bak skuddene mot journalistens hus i fjor sommer vil bli frafalt, skriver Aftenposten.

Huset til krimjournalisten i Dagsavisen ble beskutt i juli fjor. Sjefredaktør Carsten Bleness sier til Aftenposten at han synes det er beklagelig hvis statsadvokaten opprettholder politiets innstilling om henleggelse av siktelsen. Han frykter det aldri vil bli kjent hvem som avfyrte skuddene.

– Denne saken har ikke fått den prioritet den fortjener ut fra et prinsipielt ståsted om journalisters arbeidsforhold. Sammen med bistandsadvokaten har vi gjennomgått saksdokumentene. Min mening er at politiet ikke har gjort en god nok jobb, sier Bleness.

Bhatti er siktet for å ha inngått terrorforbund med en 27 år gammel medsiktet. Sammen skal de ha planlagt å sprenge den israelske og den amerikanske ambassaden. Bhatti er også siktet for drapsforsøk og for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo i fjor.

Bevisene i forbindelse med skytingen mot Johnsrud skal imidlertid ifølge Elden være så tynne at de ikke holder til å tiltale 29-åringen for forholdet. Også bevisene mot Bhatti etter at det ble avfyrt flere enn 20 skudd mot huset til drapsdømte Jan-Ivar Ringstad i Mysen høsten 2005, ble ansett som for svake av PST.

Det er statsadvokaten som nå vurderer innstillingen fra PST. Bhatti har sittet i varetektsfengslet under full isolasjon siden 23. september i fjor.